Finanţe

EX-PREMIERUL ION STURZA AFIRMĂ CĂ ÎN DOSARUL FRAUDELOR BANCARE VOR URMA SENTINŢE NOI

30 iunie, 2016

Fostul Prim-ministru al Moldovei, Ion Sturza, în prezent proprietarul unui fond de investiţii, consideră că în dosarul fraudelor bancare din Moldova, prin intermediul căror din trei bănci a fost furat $1 mlrd., vor urma şi alte sentinţe.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Sturza a scris pe reţelele de socializare că „s-au speriat rău de tot șoriceii aducători de cașcaval hienelor prădătoare”.

„Sper că vor vorbi și cei care, voluntar sau nu, au contribuit din plin la acest jaf, miniștri, guvernatori, procurori. Eu am o listă doar cu cei din prima linie, peste o suta la număr”, a scris fostul Premier, afirmând că „mai e și linia a doua, a treia”.

În opinia lui Sturza, „o confesiune în public ar micșora din remușcările morale, dacă există, bineînțeles”.

„Behăitul în conferințe de presă doar agravează rechizitoriul... Cu fiecare vorbă se va completa „kartinka", cinismul unora și prostia altora”, conchide Sturza, care cu mult timp înaintea apariţiei primelor simptome ale „stării financiare proaste” la Banca de Economii a avertizat că „politicienii vinovaţi de aceasta vor rămâne şi fără bani, şi fără onoare”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.