Finanţe

​PAVEL FILIP: „PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ACESTUI AN, REPUBLICA MOLDOVA VA AVEA UN SISTEM BANCAR STABIL ŞI TRANSPARENT”

18 iulie, 2016

Prim-ministrul Pavel Filip oferă garanții că până la sfârșitului anului curent sistemul bancar din Moldova, aceasta fiind o prioritate de bază pentru instituția pe care o conduce. Declarațiile au fost făcute duminică seara în cadrul emisiunii „Replica”. „Vă asigur că noi vom fi Guvernul care va elemina toate vulnerabilitățile din sistemul bancar din Republica Moldova, astfel încât să ne aducem aminte doar cu gânduri rele de tot ceea ce s-a întâmplat în sectorul bancar”, a declarat premierul Filip.

Potrivit acestuia, asigurarea unei ordini în băncile din Republica Moldova este importantă în primul rând pentru cetățeni, dar și pentru investitori. ”Este important în primul rând pentru proprii cetățeni – cetățenii să aibă încredere în băncile din Moldova, să fie în siguranță că depozitele lor stau și nu se va întâmpla nimic cu ele, să fie în siguranță că pot apela la un credit atunci când este nevoie”.

În cadrul emisiunii, Pavel Filip a mai declarat că acum Guvernul lucrează la finalizarea elaborări reformei administrației publice care să aducă mai multe beneficii atât oamenilor de afaceri, cât și cetățenilor de rând. Potrivit lui, până în prezent au fost adoptate o serie de proiecte de legi importante, efectele cărora cetățenii le vor simți peste o perioadă de timp. „Să avem stabilitate până la sfârșitul acestui an și eu sutn sigur că în anul următor Republica Moldova va intra absolut alta – cu un sistem bancar stabil, cu ordine în sistemul judecătoresc, cu ordine în sistemul justiției, cu un mediu de afaceri foarte atractiv pentru investitori și multe altele”, a subliniat Filip.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.