Finanţe

MOLDOVA A PRIMIT PRIMA TRANŞĂ DE 60 MIL. EURO DIN CREDITUL ACORDAT DE ROMÂNIA

25 august, 2016

Guvernul Moldovei a primit prima tranşă de 60 mil. euro din creditul acordat de Guvernul României în valoare de 150 mil. euro, a declarat miercuri seara, la şedinţa Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit agenţiei INFOTAG, şeful Guvernului a spus că aceasta nu este doar o susţinere financiară venită la timp, dar şi o dovadă a faptului că Guvernul îndeplineşte angajamentele pe care şi le-a asumat, conform Acordului de Asociere RM-UE.

„Aceste mijloace pot echilibra bugetului anului 2016, lucru important pentru stabilizarea financiară”, a menţionat premierul şi a spus că Guvernul pe care îl conduce a îndeplinit 90% din prevederile Foii de parcurs, care a fost coordonată cu partenerii externi.

Potrivit premierului, la începutul sesiunii de toamnă a Parlamentului vor fi adoptate un şir de acte importante pe marginea cărora Guvernul a discutat cu FMI, cu societatea civilă şi cu partenerii UE.

Filip şi-a exprimat convingerea că la toamnă toate angajamentele din Foaia de parcurs vor fi deja îndeplinite. Premierul a atras atenţia la faptul că, în perioada campaniei electorale pentru alegerile preşedintelui, se va face o anumită presiune asupra puterii executive.

„În această perioadă trebuie să ne îndeplinim clar angajamentele şi să administrăm eficient procesele, fără să reacţionăm la declaraţiile cu caracter populist”, a menţionat prim-ministrul, care a anunţat că până la sfârşitul anului 2016 în ţară ar putea veni o nouă misiune a FMI pentru a coordona politicile cu Guvernul.

INFOTAG precizează: Guvernul a coordonat deja cu misiunea FMI proiectul Programului de cooperare pentru o perioadă de trei ani, cu o componentă financiară în valoare de $180 mil., pe care Republica Moldova le va primi în schimbul îndeplinirii politicilor coordonate cu Fondul. Se presupune că documentul va fi aprobat de Consiliul directorilor FMI până la sfârşitul lunii octombrie 2016.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.