Finanţe

OCTAVIAN ARMAȘU: DELEGAȚIA RM A VENIT LA ADUNAREA ANUALĂ A FMI CU TEMA PENTRU ACASĂ FĂCUTĂ

07 octombrie, 2016

Delegația oficială a Republicii Moldova a venit la adunarea anuală a FMI și Băncii Mondiale cu tema pentru acasă făcută, a declarat corespondentului INFOTAG la Washington ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

„Dispoziția delegației RM este bună, deoarece am venit cu tema pentru acasă facută,” a spus Octavian Armașu.

Rugat să comenteze declarația directorului general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, care, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că toate țările trebuie să întreprindă eforturi pentru a contribui la creșterea economiei globale, ministrul Finanțelor a spus că „ar fi bine dacă am putea obține creștere economică acasă, iar dacă am putea contribui și la creşterea globală, atunci ar fi minunat”.

INFOTAG precizează: Din delegația RM la adunarea anuală a FMI și Băncii Mondiale fac parte ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea. Prin „tema pentru acasă” Armaşu are în vedere un şir de condiţii înaintate Guvernului Moldovei, a căror îndeplinire ar putea determina Consiliul Directorilor FMI să aprobe, la 19 octombrie, Programul de cooperare cu Guvernul şi BNM pentru o perioadă de trei ani. Programul prevede acordarea a $180 mil. FMI va acorda această Republicii Moldova asistenţă financiară în schimbul îndeplinirii de către Guvern şi FMI a unor politici. Anterior, prim-ministrul Pavel Filip a declarat că aprobarea Programului cu FMI va oferi Moldovei o deschidere spre finanţarea externă, al cărei volum pentru anul 2016 va constitui $130 mil. Este vorba de 60 mil. euro din partea Uniunii Europene, $26 mil. din partea FMI şi $45 mil. din partea Băncii Mondiale.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.07 12:49 David
    Si ce nota vre sa primeste delegatia Moldovei - 10, 8, sau 3? Noi avem nevoe de Memorandumul cu FMI.
  2. 2016.10.07 12:51 Fima
    Principal, ca dl Armasu este realist dar nu fatalist, el intalege, ca fara reforme noi nu putem sa obtinam nimic - cu FMI si fara FMI!!!
  3. 2016.10.07 12:53 Elena
    Cu bugetu 2016 ministru nu are mare posibilitatii, poate in 2017 ceva sa schimba, speram.
  4. 2016.10.07 17:55 Lera
    Mi sa pare ca lui la Sudzucker era mult mai bine si usor.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.