Finanţe

NOUL PREŞEDINTE AL „VICTORIABANK” A DEVENIT CORNELIU GHIMPU

18 octombrie, 2016

Consiliul de Administraţie al primei bănci private din Moldova, „Victoriabank”, a decis desemnarea lui Corneliu Ghimpu în calitate de președinte al băncii şi a eliberat-o din această funcţie pe Natalia Politov-Cangaș.

Solicitat de corespondentul INFOTAG, membrul Consiliului, fondatorul băncii şi primul ei preşedinte, Victor Ţurcan, a spus că toţi cei şase membri ai Consiliului de Administraţie au votat pentru numirea lui Ghimpu drept preşedinte al „Victoriabank”.

Întrebat despre cum „Victoriabank” îşi va respecta angajamentele în contractul de muncă cu fosta preşedintă a băncii, Natalia Politov-Cangaș, care, potrivit hotărârii instanţei de judecată din septembrie 2014, a condus banca după expirarea contractului ei de muncă până la numirea noului preşedinte al băncii, interlocutorul agenţiei a spus că această problemă „a fost soluţionată complet”.

„Am vorbit despre totul în mod paşnic, civilizat”, a remarcat Ţurcan.

El a spus că în timpul apropiat va fi numit noul prim-vicepreşedinte al băncii.

„Conducerea băncii trebuie să fie completă, pentru ca banca să se poate dezvolta dinamic şi progresiv”, a menţionat Victor Ţurcan.

INFOTAG precizează: În prezent, din cei şapte membri propuşi pentru Consiliul de Administraţie, Banca Naţională a aprobat şase membri. Este vorba de Ionuţ Pătrăhău şi Gavin N. Ryan din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare (BERD), care deţine 27,5% acţiuni, Victor Țurcan şi Igor Spoială din partea acţionarilor Ţurcan şi Galina Proidisvet, care deţin împreună 25% acţiuni, precum şi Ion Prisăcaru şi Andrei Cojocaru din partea companiei „Insidown”, care deţine 39,2% din acţiuni. Cel de-al treilea membru al acestui acţionar este Serghei Lobanov, care deocamdată nu a fost confirmat de BNM.

La finele perioadei ianuarie-august 2016, venitul net al „Victoriabank” a constituit 164,7 mil. lei, fiind al patrulea rezultat în sistemul bancar al Moldovei.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.18 16:38 Andriu
    Dl Ghimpu este un fel de compromis - Politiv - nu, dar si Patrahau - nu!
  2. 2016.10.18 16:40 Alexei
    La contract era scris clar - 24 salarii, de ce nu scrieti daca d-na Politov-Cangas a primit accest bonus?
  3. 2016.10.18 16:48 Efim
    Cu ajutorul BERD Victoriabank sa dubleza viteza sa in dezvoltarea.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.