Finanţe

​UN GRUP DE ACȚIONARI AI „MOLDINCONBANK” CARE ACȚIONA CONCERTAT A FOST BLOCAT DE BNM

21 octombrie, 2016

Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat despre blocarea unui grup de acționari ai „Moldinconbank” care au activat concertat în achiziționarea unei cote substanțiale a capitalului social al băncii în mărime de aproape 64%. De asemenea, BNM a suspendat din funcție unii membri ai organelor de conducere ale „Moldinconbank”, desemnând un administrator temporar.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la comunicatul de presă al BNM, începând cu 20 octombrie, organul de reglementare instituie un regim de intervenție timpurie în vederea asigurării unei conduceri sănătoase și prudente a activității băncii în perioada de soluționare a deficiențelor identificate în structura de proprietate a acesteia.

BNM menționează că „Moldindconbank” va continua să activeze în regim normal și va presta în continuare toate serviciile.

Organul de reglementare atrage atenția asupra faptului că măsuri similare referitoare la acționari au fost întreprinse anterior la „Moldova-Agroindbank”, ceea ce a dus la excluderea din rândul acționarilor a unui grup de persoane care activau concertat cu încălcarea legislației în vigoare.

În comunicatul emis de către BNM este relatat că Banca Națională va acționa în continuare în conformitate cu legislația în vigoare și va aplica cele mai bune practici internaționale, inclusiv prin atragerea experților și a managerilor internaționali.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.