Finanţe

​MINISTERUL TRANSPORTURILOR: ACȚIUNILE LUI IURIE LEANCĂ SUNT POPULISTE, CU SCOPUL DE A PONEGRI IMAGINEA INSTITUȚIEI

02 decembrie, 2016

Liderul Partidului European, Iurie Leancă, întreprinde acţiuni populiste cu scopul de a ponegri imaginea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Astfel instituţia a calificat adresarea lui Leancă către BERD şi BEI prin care acuză Administraţia de Stat a Drumurilor de faptul că contractele de reabilitarea a două drumuri şi de supraveghere a lucrărilor au fost semnate de companii din aceeaşi țară.

Surse din cadrul ministerului au relatat pentru INFOTAG că în răspunsul BERD şi al MEI la scrisorile politicianului se menţionează că procedura de selectare a agenților economici s-a făcut după categoria cea mai bună ofertă după calitate și preț. Iar faptul că ar fi din aceeași țară nu reprezintă vreo abatere.

În răspuns se mai spune că întârzierile înregistrate la reparația drumurilor Chișinău-Ungheni, Hâncești-Leușeni și Sângerei-Bălți au fost cauzate de mai mulți factori care nu ţin de competența băncilor. Însă BERD şi BEI dau asigurări că sunt mereu în contact cu autoritățile responsabile, pentru a depăși problemele apărute.

După cum a informat anterior INFOTAG, Ministerul Transporturilor a semnat un contract cu compania italiană „Serenissima Costruzioni” pentru reabilitarea a 83 km ai drumului R 34 Hânceşti-Leova-Cahul (53 mil. euro) şi 30,95 km ai drumului R 9 Soroca-Arioneşti (17,8 mil. euro). Drumurile sunt reparate din contul creditelor oferite de BERD şi BEI. Pentru încălcarea termenului de executare a lucrărilor, contractul prevede penalităţi în mărime de 1% din suma contractată pentru fiecare zi de întârziere.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.12.02 12:08 ana
    leanca stie ctva concret... de ce nu sa spuna asa cum este - direct

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.