Finanţe

​MINISTRUL TRANSPORTURILOR: BANII DIN FONDUL RUTIER VOR FI OFERIȚI PRIMĂRIILOR ÎN FUNCȚIE DE NUMĂRUL DE LOCUITORI

08 decembrie, 2016

Banii din Fondul Rutier vor fi oferiți primăriilor după o nouă formulă, în funcție de numărul de locuitori.

Surse din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor au relatat pentru INFOTAG că despre aceasta a comunicat ministrul Iurie Chirinciuc la întrevederea cu o delegaţie a Băncii Mondiale. Ministrul a subliniat că acest lucru va fi posibil după adoptarea noii metodologii de distribuire a mijloacelor din fond.

„Astfel, la 1000 de locuitori, unei primării îi vor reveni aproximativ 100 de mii de lei pentru reparația drumurilor. Acest proces va scoate din joc factorii politici, care până în prezent ofereau bani autorităților publice locale în funcție de apartenența politică”, a menționat Chirinciuc.

Viceministrul Vitalie Rapcea a prezentat situația drumurilor care se află acum în reparație. Potrivit lui, au fost finalizate contractele de reparație a 12 drumuri, altele 13 sunt în derulare, iar pe opt contracte lucrările de reabilitare întârzie. De asemenea, urmează să fie efectuate achiziții pentru cinci drumuri.

Conducerea ministerului a solicitat susținerea partenerilor de dezvoltare, pentru a putea soluţiona problemele de la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova”. Instituţia urmează să treacă printr-un amplu program de restructurare.

Reprezentanţii Băncii Mondiale au subliniat că Republica Moldova se află în lista prioritară a țărilor care vor beneficia de asistență financiară. Ministerul Transporturilor însă trebuie să identifice priorităţile sale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.12.08 12:48 ivan
    nu stiu daca asta sa fie efectiv...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.