Finanţe

​BERD ŞI „MOBIASBANCĂ” ŞI-AU UNIT EFORTURILE PENTRU A CONTRIBUI LA PROMOVAREA PRODUCŢIEI MOLDOVENEŞTI PE PIAŢA UE

08 decembrie, 2016

„Mobiasbancă – Grupe Societe Generale” şi Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare (BERD) şi-au unit eforturile pentru a ajuta financiar businessul mic şi mijlociu din Moldova în promovarea producţiei pe piaţa Uniunii Europene.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, la Chişinău a fost semnat un acord prin care BERD oferă 10 mil. euro către „Mobiasbancă” pentru susţinerea businessului mic şi mijlociu, care, în cadrul Acordului de creare a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător RM-UE (DCFTA), îşi exportă producţia în ţările UE. Graţie susţinerii financiare, întreprinderile vor putea investi în tehnologii noi de producere, pentru a spori calitatea producţiei în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

Acordul de creditare prevede că întreprinderile mici vor putea primi credite, iar 15% din suma acestora va constitui asistenţă nerambursabilă. Totodată, în cadrul unui program special al BERD, deţinătorii acestor credite vor putea beneficia de consultaţii oferite de experţi străini.

Acordul a fost semnat de către directorul BERD pentru instituţii financiare din Moldova, Ucraina, Belarus şi Balcanii de Vest, Henry Russel, şi de către preşedintele „Mobiasbancă”, Ridha Tekaia.

Henry Russel a menţionat cooperarea de succes şi de durată între BERD şi „Mobiasbancă”, precizând că, odată cu semnarea noului acord, cele două bănci au pus începutul unui nou parteneriat, al cărui scop este sporirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova care îşi exportă producţia pe pieţele UE.

Ridha Tekaia a atras atenţia la noile oportunităţi de care sute de clienţi ai „Mobiasbancă” pot beneficia cu ajutorul creditului în valoare de 10 mil. euro.

„Sunt fericit că „Mobiasbancă” împreună cu BERD participă la dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, fapt ce va determina pozitiv creşterea economiei Moldovei”, a spus Tekaia.

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

  1. 2016.12.08 18:57 Filaret
    Ear Rida TEKAIA atrage banii la Mobiasbanca, chit se poate? Banca deja este plina de bani!
  2. 2016.12.08 19:00 Olga
    Din pacata nu scrieti nimic despre conditiile, daca ele sa fiu convinabil pentru biznesu mic si mijlociu?
  3. 2016.12.08 19:05 Grigore
    Asta este axioma - BERD colaboreaza cu bancile transparente! Toti in Moldova stie ca MIBIASBANCA in Moldova noastra este cea mai trasparenta banca.
  4. 2016.12.08 19:13 Veronica
    BERD este actionar la Mobiasbanca, nu este nimic neobisnuit.
  5. 2016.12.08 19:16 Alexandru
    Dl Tekaia tot timpu vre sa fie in prim plan... Chit se poate?
  6. 2016.12.09 08:31 Mihai
    Am o mica intrabare? de ce EBRD nu sa ajuta atit de activ Victoriabank, el are acolo 28 de procente actiuni, mai mult ca la Mobiasbanca?n

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.