Finanţe

​LOCUITORII DIN MOLOVATA NOUĂ ŞI COCIERI NU SE POT FOLOSI DE AEROGLISORUL PROCURAT CU $50 MII

10 ianuarie, 2017

Din cauza stratului subţire de gheaţă, aeroglisorul „Taifun 2000A”, procurat din Vladivostok cu $50 mii, nu poate deocamdată transporta peste Nistru mărfuri şi nici pe locuitorii satelor Molovata Nouă şi Cocieri din raionul Dubăsari.

Solicitat de reporterul INFOTAG, directorul întreprinderii “Bacul Molovata”, Vladimir Carpov, a spus că aeroglisorul a fost pornit pentru testare. Testul a arătat că vasul este prea greu pentru gheaţa care are o grosime de 10 cm.

„În următoarele zile vom mai efectua câteva testări, iar dacă stratul de gheaţă va fi şi mai subţire, atunci vom lansa bacul”, a spus el.

Carpov a confirmat că locuitorii celor două sate rămân izolaţi, agenţii economici nu pot aduce produse alimentare la magazine, însă oamenii se descurcă, deoarece nu este pentru prima dată când se confruntă cu o astfel de situaţie.

După cum a informat anterior INFOTAG, pentru procurarea aeroglisorului Portul Giurgiulești a alocat 800 mii lei, iar 300 mii lei au fost alocaţi din bugetul de stat.

Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Sergiu Bucătaru, a declarat în octombrie, la ceremonia de lansare, că aeroglisorul poate traversa Nistrul în condiții climaterice favorabile și nefavorabile, adică atât pe apă, cât și pe gheață. Vasul este de producţie sovietică, însă este dotat cu două motoare Honda.

INFOTAG precizează: Aeroglisorul „Taifun 2000A” este cel mai puternic aeroglisor din seria „Taifun” care se producea în URSS. Acest aeroglisor, cu o punte de dimensiunea 3x7 metri, poate transporta un automobil de 3,5 tone.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.11 08:54 Stas
    Pentru asa fignea $50 000 de dolari? Nu cred.
  2. 2017.01.11 08:57 Eva
    Nu cred, ca asa tehnica costa atita bani...
  3. 2017.01.11 08:57 Raisa
    Poate asta este exemplu proaspet de spalarea banii?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.