Finanţe

​SERVICIUL FISCAL VA FI CONSULTAT DE UN EXPERT DIN CADRUL TREZORERIEI SUA

18 ianuarie, 2017

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Moldovei va beneficia de consultanţă din partea Trezoreriei SUA pentru implementarea Proiectului de Modernizare a Administrării Fiscale (TAMP), finanțat de Banca Mondială.

Surse din cadrul instituţiei au relatat pentru INFOTAG că de luni consultantul Thomas Mathew este o parte a echipei Serviciului Fiscal de Stat și va oferi suport în administrarea fiscală, în special pe componentele 2, 3 și 5 ale Proiectului: dezvoltarea instituțională, dezvoltarea operațională și managementul proiectului și cel al schimbării.

În cadrul aflării sale în Republica Moldova, timp de un an, specialistul american va oferi consultanță și va facilita implementarea reformei SFS și se va axa pe factorul uman în procesul schimbării, inclusiv schimbarea business proceselor, sistemelor și tehnologiilor informaționale, precum și structurii organizaționale. De asemenea, expertul va dezvolta și va implementa strategiile de management al schimbării, va participa la ședințele Comitetului de Coordonare a Proiectului TAMP. Totodată, prin prezența lui Matheew va fi asigurată legătura dintre SFS și Banca Mondială.

INFOTAG precizează: Proiectul TAMP include cinci componente principale: politici fiscale și analiză, dezvoltarea instituțională, dezvoltarea operațională, modernizarea infrastructurii și a sistemului IT și managementul schimbării.

Proiectul TAMP are un buget total de $20 mil. şi este finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.18 10:08 Ana
    Nu sunt sigura ca dl Puscuta are nevoe la asa fel de consilier... El este capabil sa face fata la Inspectoratul fiscal...
  2. 2017.01.18 10:12 Stas
    Cine plateste pentru asa fel de consultari?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.