Finanţe

ANTONIO CASTILLO: ANTREPRENORII MOLDOVENI SUNT INTERESAŢI DE PROIECTELE IMPLEMENTATE DE BANCA EUROPEANĂ PENTRU INVESTIŢII

20 februarie, 2017

Antreprenorii moldoveni manifestă un interes sporit faţă de proiectele implementate de Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), inclusiv proiectul „Livada Moldovei”, susţine şeful Reprezentanței BEI la Chişinău, Antonio Castillo.

Într-un interviu acordat revistei „Bănci şi Finanţe – Profit”, Antonio Castillo a declarat că în prezent, 15 proiecte noi sunt examinate şi trimise spre aprobare.

„Pentru implementarea lor a fost solicitată suma totală de 4,5 mil. euro”, a spus oficialul.

Potrivit reprezentantului BEI, până în luna octombrie 2016, patru proiecte au beneficiat de credite în cadrul proiectului „Livada Moldovei”, fiind finanţat 50% din costul total de circa 2 mil. euro. Cea mai mare parte a mijloacelor financiare au fost utilizate pentru dezvoltarea infrastructurii post-recoltare, în special pentru amenajarea spaţiilor de refrigerare, depozitare şi a capacităţilor de sortare.

Pentru implementarea acestui proiect, BEI a selectat drept parteneri băncile comerciale „Mobiasbancă-Groupe Societe Generale”, „ProCreditBank”, „Energbank” şi „Comerţbank”.

„Suntem în aşteptarea momentului când vom putea deschide uşa şi altor bănci, pentru a acorda noi credite sectorului agroalimentar prin intermediul lor”, a spus Antonio Castillo.

Potrivit oficialului, la moment, cea mai mare provocare cu care se confruntă RM este „slăbiciunea sectorului financiar”.

„Astfel, orice ameliorare la acest capitol va face proiectele implementate de BEI mult mai accesibile pentru beneficiarii finali”, a adăugat Antonio Castillo. (Interviul integral cu şeful Reprezentanţei BEI în Moldova îl puteţi citi în numărul de februarie al revistei „Bănci şi Finanţe – Profit”).

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.20 15:22 Corina
    Este bine, da dati credite prea incet.
  2. 2017.02.20 15:26 David
    Avem doi bamnci care sustin agricultura noastra - BERD si BIE.
  3. 2017.02.20 15:46 Andrei
    Ei ambii sunt prea biurocratizat!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.