Finanţe

RIDHA TEKAIA: GRUPUL „SOCIETE GENERALE” ESTE FOARTE MULŢUMIT DE REALIZĂRILE „MOBIASBANCĂ”

20 februarie, 2017

Grupul „Societe Generale” este foarte mulţumit de realizările înregistrate de „Mobiasbancă” pe parcursul celor 10 de activitate sub egida sa, a declarat într-un interviu pentru revista „Bănci şi Finanţe – Profit” preşedintele băncii, Ridha Tekaia.

„Societe Generale” are toate motivele să fie satisfăcută în condiţiile în care pe parcursul a doi ani consecutivi marcaţi de turbulenţe „Mobiasbancă” înregistrează o rentabilitate a capitalului propriu de peste 25%. Acesta este rezultatul performanţelor excepţionale, cum ar fi în creditarea ipotecară unde banca deţine peste 23% din cota de piaţă a anului 2016 sau 27-37% evoluţie în atragerea depozitelor an de an”, a spus Ridha Tekaia.

Potrivit bancherului, în termeni cantitativi, în 2016 „Mobiasbancă” a fost lider la numărul de credite, cu o cotă de piaţă de 38% pentru creditele de consum şi de 36% la creditele ipotecare.

„În acelaşi timp, înregistrăm una dintre cele mai mici rate ale creditelor neperformante. Previziunile pentru 2017 sunt optimiste şi estimăm o creştere odată cu restartarea proiectelor care au fost suspendate pe perioada crizei, precum şi lansarea noilor proiecte ambiţioase, finanţate de donatori internaţionali”, a spus Ridha Tekaia.

În acelaşi interviu, Ridha Tekaia a negat faptul că „Societe Generale”, care deţine în prezent peste 87% din acţiunile „Mobiasbancă”, intenţionează să achiziţioneze restul de acțiuni deţinute de mai mulți acţionari minoritari.

„Deocamdată nu cunosc despre vreo intenţie de a procura acţiuni de la acţionarii minoritari şi nici nu s-a abordat în discuţie acest subiect... Pe lângă BERD, care deţine 8,8% acţiuni, circa 3,5% sunt deţinute de peste 170 acţionari minoritari, cu care avem o relaţie apropiată şi de durată”, a spus Ridha Tekaia care în această lună încheie cinci ani de aflare la conducerea „Mobiasbancă” iar în curând voi prelua o altă misiune în cadrul „Societe Generale”.

La finalul interviului, Ridha Tekaia s-a arătat convins de soliditatea „Mobiasbancă” şi de faptul că aceasta „va continua traseul excelenţei în Moldova, sprijinind creşterea economiei naţionale”.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.20 19:28 Sorin
    Rezultat financiar 2016 - este rezultat echipei, da nu numai dl Tekaia...
  2. 2017.02.20 19:31 Olga
    Mobiasbanca era la locu 7-8, acuma el este aproape prima banca din Moldova!
  3. 2017.02.20 19:32 Anghelina
    Dl Ridha sa face minuni la Mobiasbanca...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.