Finanţe

​PREȘEDINTELE „MOBIASBANCĂ”, RIDHA TEKAIA, ȘI-A LUAT RĂMAS BUN DE LA REPUBLICA MOLDOVA

22 februarie, 2017

Exemplul Grupului francez Societe Generale, care este satisfăcut de investițiile făcute în „Mobiasbancă” cu 10 ani în urmă, demonsterază că Republica Moldova poate fi atractivă pentru investitori. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip în cadrul unei recepții de rămas bun, organizată marți seara de președintele „Mobiasbancă Groupe Societe Generale”, Ridha Tekaia, la sfârșitul mandatului de cinci ani.

La recepție au participat peste 250 de oaspeți, inclusiv directorul regiunea Europa, Divizia Internațională Banking şi Servicii financiare din cadrul „Societe Generale,” Gianluca Soma, directorul regional Balcani IBFS, Jean Philippe Guillaume , Președintele Consiliului Băncii, directorul general adjunct BRD, Didier Colin, precum și oficiali, diplomați și clienți.

În discursul său, Pavel Filip a dat o apreciere înaltă activităților desfășurate de Ridha Tekaia în calitate de bancher și de președinte al Asociației Investitorilor Străini.

Gianluca Soma a spus că Ridha Tekaia a fost un „căpitan extraordinar al unei echipe extraordinare”. El și-a exprimat speranța că noul președinte al „Mobiasbancă”, Antoine Gabizon, care anterior a activat în Georgia, Ucraina și România, va continua activitatea extraordinară a lui Ridha Tekaia.

Prezent la eveniment, guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, a spus că „Mobiasbancă” este o bancă stabilă și profitabilă și una dintre puținele care au o rată foarte scăzută a creditelor neperformante.

În discursul său ținut în limba engleză, Sergiu Cioclea a spus că întotdeauna l-a apreciat pe Ridha Tekaia pentru faptul că „cauzează necazuri".

„De fiecare dată când primeam o scrisoare de la Ridha Tekaia, aceasta conținea plângeri despre nivelul înalt al birocrației și numărul mare de reglementări inutile. Trebuie să spun că noi apreciem astfel de necazuri, deoarece ele ne determină să vedem ce putem întreprinde pentru a îmbunătăți situația și pentru a încuraja băncile bune, oneste și curate să vină în RM”, a mai spus Sergiu Cioclea.

În discursul său de rămas bun, Ridha Tekaia a mulțumit Guvernului condus de premierul Pavel Filip pentru „sprijinul real și eficient ori de câte ori a fost posibil”, echipei BNM pentru „reformele curajoase și profunde”, iar instituțiilor diplomatice, în special șefului delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, și ambasadorului Franței, Pascal Vagogne, pentru sprijinul acordat inițiativelor sale.

Ridha Tekaia, de asemenea, a adus mulțumiri FMI, Băncii Mondiale, BERD, BEI și altor instituții internaționale pentru „finanțarea unor proiecte ambițioase necesare pentru dezvoltarea economiei locale”.

„Mi-a făcut plăcere să mă aflu și să activez în RM… După cinci ani de zile, concluzia mea este următoarea: cu cât mai mult critici, cu atât mai mult îți place această țară. Deci să criticăm Moldova pentru a o ajuta să se dezvolte și să-și mențină energia internă și entuziasmul, precum și activele sale cele mai de preţ – oamenii extraordinari,” a spus Ridha Tekaia.

INFOTAG precizează: Ridha Tekaia s-a aflat la conducerea „Mobiasbancă” din mai 2012. El își va continua activitatea pe insula La Reunion, teritoriu care aparține Franței în Oceanul Indian.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.22 14:55 Ana
    La Mobiasbanca el a facut minune!
  2. 2017.02.22 14:56 Fima
    Este clar pentyru toti< Rida TEKAIA este bun bancher si effectiv manager.
  3. 2017.02.22 18:55 David
    El a facut ce trebue sa face la banca un manager bun si cu experienta...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.