Finanţe

​ANRE A MAJORAT CU 5% TARIFUL LA CĂLDURĂ PENTRU CONSUMATORII DIN CHIŞINĂU

17 martie, 2017

Tariful la energia termică livrată consumatorilor din municipiul Chișinău se va majora de la 1 mai cu 5% - de la 1068,22 lei pentru o gigacalorie până la 1122 lei. Hotărârea a fost luată vineri de Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE)

Potrivit agenţiei INFOTAG, prin această decizie practic a fost satisfăcută cererea companiei „Termoelectrica”, care a cerut majorarea tarifului cu 6%, până la 1132,3 lei pentru o gigacalorie.

Întreprinderea și-a argumentat solicitarea ca urmare a creșterii indicatorilor tehnici incluși în planul de producere pentru acest an, prognozei actualizate a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2017-2019, indicilor prețurilor cu amănuntul, cursul de schimb al dolarului.

Directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a menţionat că noul tarif va fi aplicat în următorul sezon de încălzire.

INFOTAG precizează: Majorarea tarifelor la energia termică şi la energia electrică ţine de Memorandumul FMI, semnat de Moldova în noiembrie 2016. După semnare, republica a primit un credit în valoare de $35 mil. şi s-a angajat să majoreze tarifele.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.