Finanţe

​VESTE BUNĂ: DIRECTORUL ANRE ASIGURĂ CĂ TARIFELE NU VOR MAI FI MODIFICATE ÎN TIMPUL APROPIAT

21 martie, 2017

Tarifele nu vor mai fi modificate în viitorul apropiat, a dat asigurări marți directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică Sergiu Ciobanu, în timpul unor audieri organizate de parlament privind sectorul energetic.

”Noi nu vedem premise de creștere a tarifelor pentru o perioadă medie. La ziua de azi toate devierile financiare istorice au fost incluse în tarife, nu mai generăm pierderi și am intrat în albia normală de activitate a acestor companii”, a declarat oficialul.

Mai mult, el a accentuat că situația în acest domeniu s-a stabilizat, ceea ce le va permite companiilor din sector să facă investiții și să amelioreze calitatea serviciilor prestate. ”A fost o perioadă grea, dar am ajuns la un trend de stabilitate pe acest sector. Acum toate companiile sunt în confort care le va permite să facă investiții care vor îmbunătăți calitatea serviciilor prestate cetățenilor”, a mai menționat directorul ANRE.

Recent, ANRE a majorat nesemnificativ, cu aproximativ 3% tarifele la energia electrică și cu aproximativ 5% la cea termică din municipiul Chișinău, asta în condițiile în care furnizorii solicitau majorări mult mai mari. Sergiu Ciobanu a explicat că la luarea deciziei ANRE s-a ținut cont de ajustarea costurilor anuale la prognoza macroeconomică, activele incluse în urma investițiilor și devierile financiare acumulate de operatori pentru perioadele precedente.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.