Finanţe

PRESTIGIOASA AGENŢIE RUSEASCĂ DE ŞTIRI REGNUM: MARTORII ÎN „DOSARUL ILAN ŞOR” CONFIRMĂ NEVINOVĂŢIA OMULUI DE AFACERI

29 martie, 2017

Prestigioasa agenţie rusească de ştiri Regnum: Martorii în „dosarul Ilan Şor” confirmă nevinovăţia omului de afaceri Prestigioasa agenţie rusească de ştiri Regnum publică astăzi un material în care se afirmă că businessmanul moldovean Ilan Şor, care este primarul oraşului Orhei şi liderul Partidului ŞOR, n-a fost beneficiarul banilor scoşi din băncile moldoveneşti în cadrul aşa numitului furt al miliardului.

Agenţia se referă la depoziţiile martorilor acuzării. Autorii articolului atenţionează în mod special asupra faptului că martorii acuzării confirmă în totalitate poziţia avocaţilor lui Ilan Şor care insistă că omul de afaceri n-a fost beneficiarul banilor retrași prin metode dubioase din sistemul bancar al Republicii Moldova în cadrul aşa numitului furt al miliardului.

Agenția Regnum aminteşte că încă de la începutul investigațiilor în acest dosar Ilan Şor, un important om de afaceri din Moldova şi soţul interpretei din Rusia Jasmin, a pledat nevinovat declarând că în aceste circumstanţe el însuși s-a pomenit victima unor acţiuni frauduloase puse la cale de un grup organizat de persoane din care făceau parte mai mulţi businessmani şi demnitari de rang înalt. În toamna lui 2015, Ilan Şor a început să coopereze activ cu Procuratura Anticorupţie din RM punând la dispoziţie toate informaţiile relevante de care dispunea. Depoziţiile făcute de Ilan Şor au servit drept temei pentru acuzarea ex-premierului moldovean Vladimir Filat care a fost lipsit de mandatul de deputat şi arestat, iar la sfârşitul anului 2016 a fost condamnat la 9 ani privaţiune de libertate pentru acte de corupţie. Omul de afaceri Ilan Şor care în vara lui 2015 a învins la alegerile locale din Orhei, iar în 2016 a devenit liderul propriului par tid politic, în prezent, este anchetat şi plasat în arest la domiciliu. Avocații insistă asupra nevinovăției acestuia cerând suspendarea măsurii preventive impuse. Ei solicită eliberarea lui Ilan Șor evocând faptul că acesta cooperează cu ancheta și trebuie să-și exercite atribuțiile de primar al orașului Orhei.

Agenţia Regnum mai subliniază următoarele: faptul că Ilan Șor cooperează cu ancheta a fost confirmat public și de reprezentanții acuzării, inclusiv ai Procuraturii Generale a RM. Jurnaliștii ruși mai amintesc că în cadrul aceluiași dosarul penal a fost acuzat şi businessmanul Veaceslav Platon, originar din Moldova. Potrivit informaţiilor apărute în mass-media, acesta figurează într-un alt scandal de rezonanţă. Este vorba despre dosarul intentat în legătură cu schemele frauduloase cu ajutorul cărora din Rusia au fost scoase peste 22 mlrd. de dolari în cadrul aşa numitei scheme moldoveneşti sau a „laundromatului”. Platon a fost reţinut în vara lui 2016 la Kiev şi extrădat autorităţilor moldoveneşti. În prezent, acesta este deţinut în Izolatorul de anchetă din Chişinău.

Agenția de știri Regnum este unul dintre cele mai influente resurse informaționale din Rusia fiind specializată pe știri care reflectă realitățile din FR și țările CSI. Agenția Regnum a fost desemnată de două ori în calitate de „Site-ul informațional al anului”, la fel, aceasta face parte constant din TOP-10 al celor mai citate agenții de știri din Rusia.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.29 13:14 Svetlana
    Daca este nevinovat, atunci de ce sta atita mult timp acasa fara treaba?
  2. 2017.03.29 19:19 Stas
    Cine in Rusia citeste si stie asa agentia - REGNUM. La dinsii este stimate agentii ITAR-TASS, Interfax, RBK...t
  3. 2017.03.29 19:20 Grigore
    Sora ispolizovali, a on etogo i ne poneal bedneasca!
  4. 2017.03.29 19:21 Elena
    De ce dl Sor nu sa intoarce banii furat innapoi?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.