Finanţe

PREMIERUL PAVEL FILIP CERE LUAREA UNOR MĂSURI URGENTE DE COMBATERE A EVAZIUNII FISCALE

25 mai, 2017

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut luarea unor măsuri urgente de combatere a evaziunii fiscale. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a spus miercuri, la şedinţa Guvernului.

El a amintit că în ultima lună Serviciul Fiscal de Stat a verificat mai mulţi comercianţi de produse de tutungerie şi a aplicate sancţiuni în valoare de peste un milion de lei.

"Felicit Fiscul pentru buna activitate, însă motiv de satisfacţie nu este aplicarea acestor amenzi, ci mesajul clar pe care îl transmitem: nu vom tolera evaziunea fiscală", a spus Filip.

Potrivit lui, cei care nu plătesc impozitele dau o lovitură dublă ţării. Pe de o parte, nu se acumulează mijloace financiare la buget, pe de altă parte, ei nu contribuie la domeniul social pentru a oferi bunăstare cetăţenilor Republicii Moldova.

Şeful Executivului a accentuat că monitorizarea activităţii agenţilor economici va fi efectuată de către instituţiile de control în mod transparent şi previzibil, în vederea asigurării unor condiţii echitabile şi susţinerii celor care îşi desfăşoară activitatea onest.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.25 13:08 Olga
    Daca dl Filip spuna asa asta inseamna ca cineva nu plateste impozite? Asa esa di cuvintele lui.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.