Finanţe

​ PREŞEDINTELE MOLDOVEI A DISCUTAT POSIBILITATEA DE A CREA UN CENTRU FINANCIAR CU SUSŢINEREA BĂNCII ARABE UNITE

26 iulie, 2017

Preşedintele Igor Dodon a discutat posibilitatea de a crea în Moldova un Centru financiar cu susţinerea Băncii Arabe Unite. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a anunţat miercuri pe pagina sa de facebook.


„Am avut o întrevedere cu delegația din Emiratele Arabe Unite condusă de Șeicul Faisal Bin Salem Al Qassimi, președintele Băncii Arabe Unite. În cadrul dialogului am discutat posibilitățile de realizare a unor proiecte investiționale în domeniile de interes major pentru economia Moldovei. Am vorbit despre astfel de sectoare cum ar fi: sectorul de prestare a serviciilor, sectorul financiar, tehnologiilor informaționale și telecomunicațiilor, sectorul agricol și al infrastructurii”, a scris Dodon.

El a subliniat că „a fost interesat de propunerea delegației arabe de a deschide în Republica Moldova un centru financiar care ar presta servicii de oferire a tehnologiilor financiare moderne la nivel internațional”.

„Am optat pentru un dialog continuu și eficient dintre RM şi EAU pe dimensiunea comercial-economică. În următoarele zile, delegația urmează să viziteze mai mulți agenți economici și zone economice libere din Moldova”, a menţionat Preşedintele.

În ajun, în cadrul unei conferinţe on-line unde a răspuns la întrebările utilizatorilor din reţeaua de socializare Odnoklassniki, Dodon s-a pronunţat deja pentru crearea în RM a unui Centru pentru acordarea finanţelor şi altor servicii, cu susţinerea financiară a EAU.

La începutul lunii iulie, la Chişinău a venit ministrul Afacerilor Externe al EAU, care a discutat despre lansarea unei curse aeriene directe Chişinău-Dubai, precum şi alte proiecte. În acest an, în EAU au fost Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi mai mulţi funcţionari.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.26 16:41 Grogore
    Daca banca aceasta sa deschida la noi macar filiala bancile noastra ce sa fac cu comisioaneke in merimea 6-7 procente?
  2. 2017.07.26 16:44 Grigore
    Acum noi lasam Turcia si sa otdihnim numai la Emirate?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.