Finanţe

​ ELEVII DIN MOLDOVA VOR PUTEA CÂȘTIGA $300 PENTRU ELABORAREA PROIECTELOR MEDIA

27 iulie, 2017

Elevii claselor a VIII-X din Moldova vor putea câștiga până la $300 pentru implementarea proiectelor media, în cadrul Taberei de educație media „Filtrează Informația”, organizată în perioada 20-26 august de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).


Surse din cadrul CJI au relatat agenției INFOTAG că în baza concursului vor fi alese opt echipe a câte trei elevi și câte un profesor-însoțitor.

„Sub egida experților, elevii vor învăța să recunoască conținutul media de calitate de cel manipulatoriu. Ulterior, ei vor elabora proiecte (sub formă de blog, video și alte tehnologii), care ar ajuta cetățenii să diferențieze informația veridică de cea manipulatoare a opiniei publice. Pentru realizarea celor mai bune proiecte, Centrul va oferi până la $300”, susţin sursele.

În același timp, profesorii vor beneficia de un program de instruire, în cadrul căruia vor învăța ce este educația mediatică și cum să organizeze activități extracurriculare despre media pentru elevi.

Dosarele cu numele, prenumele, vârsta participanților și CV-ul profesorului însoțitor pot fi expediate la adresa coordonator@ijc.md până pe 31 iulie.

Participarea la tabără este gratuită. De asemenea, toate costurile de transport, cazare și alimentare vor fi acoperite de organizatori, care, deocamdată, nu au stabilit locul desfășurării taberei.

Tabăra de educație mediatică „Filtrează Informația” este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în colaborare cu Internews și Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.27 13:21 Olga
    Cei cu initiativa desiguri pot sa chistiga bani...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.