Finanţe

AUTORITĂȚILE PRIN INTERMEDIUL PARTENERIATULUI PUBLIC-PRIVAT INTENȚIONEAZĂ SĂ CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA „LOTERIEI NAȚIONALE A MOLDOVEI”

11 august, 2017

Guvernul prin intermediul parteneriatului public-privat intenționează să contribuie la dezvoltarea „Loteriei Naționale a Moldovei” (LMN), care deține autorizația necesară pentru organizarea de activități în domeniul loteriei și a jocurilor de noroc. În cadrul ședinței, în ajun, Guvern a aprobat o hotărâre cu privire la scopurile și condițiile inițierii parteneriatului public-privat, precum și alegerea investitorului privat.

Potrivit agenției INFOTAG, în cadrul ședinței viceprim-ministrul, ministru al Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, menționat că documentul are ca scop sporirea eficienței activităților în domeniul jocurilor de noroc prin atragerea de investiții, implementarea celor mai bune practici și know-how. În plus, aceasta are drept scop de a reduce riscurile sociale asociate cu jocurile de noroc, precum și de a spori veniturilor la bugetul de stat.

Agenția Proprietății Publice va organiza un concurs de selectare a investitorilor, ulterior, va fi încheiat un contract de parteneriat public-privat pe un termen nu mai puțin de 15 ani. Este vorba despre doi parteneri privați: primul pentru dezvoltarea activităților în domeniul loteriilor și pariuri sportive și al doilea în domeniul aparatelor de jocuri.

Se preconizează că datorită investitorilor, activitatea „Loteriei Naționale a Moldovei” va fi diversificată, vor fi create aproximativ 680 locuri noi de muncă, iar investițiile partenerilor în echipamente moderne și sistemele IT vor permite asigurarea unui control eficient de stat în domeniul jocurilor de noroc.

Hotărârea prevede că veniturile loteriei vor fi distribuite în proporție de 75% - pentru companie, iar 25% - investitorului privat. În ceea ce privește pariurile sportive 90% și respectiv, 10%. În domeniul aparatelor de jocuri - 51% și 49%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.