Finanţe

BANCA MONDIALĂ OFERĂ SUPORT FINANCIAR GRUPURILOR DE PRODUCĂTORI DIN DOMENIUL HORTICOL

15 august, 2017

Proiectul Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova” oferă suport financiar grupurilor de producători din domeniul horticol în cadrul Programului de granturi investiționale „Facilitarea accesului la piețele de desfacere”.

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au relatat pentru agenția INFOTAG că în perioada 15 august – 1 noiembrie 2017, grupurile de producători care își desfășoară activitatea în domeniul horticol vor putea solicita finanțare nerambursabilă de până la $350 mii pentru procurarea echipamentului tehnologic și utilajului post-recoltă - linii de sortare, spălare, calibrare, împachetare, uscătorii, echipament frigorific.

Pentru a putea beneficia de grant, grupurile trebuie să fie constituite din cel puțin 5 membri (persoane juridice și/sau persoane fizice) cu activitate individuală de cel puțin trei ani în sectorul horticol și să asigure co-finanțare de minim 50% din valoarea costurilor eligibile.

Dosarele urmează a fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

INFOTAG precizează: Programul de granturi ”Facilitarea accesului la piețele de desfacere” se află la cea de-a șasea rundă de implementare. De la lansarea programului în 2014 și până în prezent, au fost finanțate 30 grupuri de producători, care au unit 161 producători agricoli din sectorul horticol. Valoarea totală a resurselor de grant debursate constituie $7,5 mil., iar co-finanţarea asigurată de Grupurile de Producători reprezintă circa $8,6 mil.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.08.16 08:31 Cristina
    tot mai mult Moldova este sprijinita de institutiile internationale, dar autoritatile uita ca trebuie sa vina si ei cu o mana de ajutor pentru agricultori

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.