Finanţe

​ UNIUNEA EUROPEANĂ VA IMPLEMENTA ÎN MOLDOVA DOUĂ PROIECTE ÎN VALOARE DE 5,5 MIL. EURO

22 septembrie, 2017

În timpul apropiat, în Republica Moldova vor fi implementate două proiecte noi ale Uniunii Europene.


Surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii au relatat pentru INFOTAG că proiectele au o valoare totală de 5,5 mil. euro şi au drept obiectiv implementarea Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

Primul proiect are o durată de 24 luni și drept scop sporirea sensibilizării opiniei publice și a mediului de afaceri, precum și înțelegerea beneficiilor Acordului de Asociere şi DCFTA integral implementat și participativ.

Al doilea proiect va dura 36 luni și conține următoarele componente de bază: alinierea în continuare a structurilor naționale privind infrastructura calității și supravegherea pieței cu cerințele UE; îmbunătățirea aspectelor legate de competitivitatea sectorului privat; elaborarea planului de acțiune privind vizibilitatea și comunicarea în domeniul respectiv, precum și în implementarea diferitelor sale acțiuni de sensibilizare, comunicare și vizibilitate legate de infrastructura calității în contextul DCFTA.

Ministrul Octavian Calmîc a reiterat importanța suportului continuu acordat de Uniunea Europeană pentru implementarea reformelor ce promovează creșterea economică sustenabilă a Republicii Moldova și contribuie la realizarea principalelor priorități ale Guvernului, menționând că Ministerul Economiei și Infrastructurii va acorda tot suportul echipelor de experți în implementarea acestor două proiecte.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.