Finanţe

MOLDOVA AGROINDBANK ÎŞI INTENSIFICĂ AVANTAJELE COMPETITIVE – SERGHEI CEBOTARI

06 octombrie, 2017

O nouă structură a Moldova Agroindbank (MAIB) va implementa cele mai avansate servicii electronice pentru clienţi, fiind astfel intensificate avantajele competitive ale băncii pe piaţă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre apariţia noii structuri la bancă a anunţat preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, într-un interviu pentru revista „Business Class”, precizând că pentru bancă această direcţie este un factor important pentru dezvoltarea dinamică şi durabilă a instituţiei.

„În anul curent, banca se dezvoltă activ, transformând planurile și strategia noastră de realitate, în funcție de situația actuală din Republica Moldova şi ținând cont de tendințele de pe piața financiară internațională”, a spus Cebotari, care a atras atenția asupra rezultatelor obținute de bancă în acest an.

Dezvoltarea dinamică este confirmată de cifre și de performanța financiară. Moldova Agroindbank și-a majorat cota de piață în ceea ce privește activele, creditele, depozitele și profitul.

„Astăzi, cota activelor MAIB constituie peste 27%, ponderea creditelor a depășit 31%, iar ponderea depozitelor a ajuns la 28,4%, inclusiv peste 31% la depozitele acordate persoanelor fizice. În primele opt luni ale anului 2017, banca și-a mărit semnificativ profitul, care depășește 31% în sistem”, a spus bancherul.

Comentând situația vânzării acțiunilor MAIB în mărime de 41,09%, Serghei Cebotari și-a exprimat speranța că în urma acestei tranzacții MAIB se va alege cu un „investitor de încredere”.

„Cel mai important este ca acest investitor să aibă o reputaţie bună la nivel internaţional, fapt ce va îmbunătăţi imaginea băncii şi îi va permite să se dezvolte cu noi forţe. Acesta este un proces foarte important, fiind exact ceea ce MAIB are nevoie acum”, a subliniat Serghei Cebotari.

Referindu-se la situația de pe piață, bancherul a remarcat lichiditatea înaltă a băncilor, a cărei cifră a depășit 50%. El susţine că acest indice ţine de nivelul ridicat de rezerve și de „pasivitatea” sectorului real al economiei.

„Sunt convins că Banca Națională va diminua rezervele obligatorii în moneda națională imediat ce sectorul real al economiei va da un semnal pozitiv referitor la necesităţile tot mai mari de împrumuturi”, a concluzionat președintele MAIB, Serghei Cebotari.

Commentarii [ 7 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.06 20:01 Elena
    Este bprofesional, este bancher mare...
  2. 2017.10.06 20:03 Victor
    Principal este ca el stie cum sa face profit pentru banca!
  3. 2017.10.06 20:04 David
    Chind MAIB este atit de capitalizat or ce banca poate sa face asa profit.
  4. 2017.10.07 10:59 Stanislav
    Banca asta fie care an demonstreaza mare progres, bravo, actionarii trebue sa fie multumit.
  5. 2017.10.07 11:02 Alexandra
    MAIB face pe an jumatate de miliard de lei profit, este cea mai profitabilla banca in Moldova.
  6. 2017.10.07 11:04 Onufrie
    Chind MAIB sa deschida o filiala de peste hotar, noi, care muncim in Italia avem nevoe de asa banca noastra in Italia!
  7. 2017.10.08 16:10 Ecaterina
    Serghei tacoi horosii tilico potomu cito vse ostalinie oceni slabie i ne mogut emu sostaviti concurentiu...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.