Finanţe

MOBIASBANCĂ SUSȚINE INOVAREA SECTORULUI MEDICAL DIN REPUBLICA MOLDOVA

19 octombrie, 2017

Mobiasbancă continuă să susțină sectorul medical și tinerii antreprenori pasionați de dezvoltarea tehnologiilor informaționale, sprijinind proiectul BreakingMED, care își propune revoluționarea sistemului medical din țară.

Surse din cadrul băncii au comunicat pentru agenția INFOTAG că BreakingMED a reușit să adune peste 100 de tineri care au explorat conceptele de aplicații WEB și mobile, realitate virtuală, imprimare 3D și Big Data în medicina viitorului. Participanții au venit cu soluții digitale pentru cele mai acute probleme.

Managerul proiectului, Olga Graur, a menționat că investiția de încredere a unei instituții financiare de talia Mobiasbancă a contat și contează enorm pentru proiectul BreakingMED.

„Această încrederea ne-a dat aripi, iar noi perseverăm ca să revoluționăm prin inovare și digitalizarea sectorului medical”, a declarat Olga Graur.

Secretarul general Mobiasbancă, Stela Ciobanu, a menționat că potențialul tehnologiilor informaționale trebuie valorificat mai ales în domeniul sănătății.

„Dezvoltarea domeniului sănătății în final contribuie la salvarea de vieți și asigurarea stării de sănătate și longevitate a populației. Susținerea acestui proiect reconfirmă strategia Mobiasbancă de sprijinire a sectorului medical prin programul MobiSanté, a inovațiilor și investirea încrederii în potențialul tinerilor dezvoltatori IT”, a declarat Stela Ciobanu.

Proiectul BreakingMED va culmina cu un eveniment de tip Hackathon în care mai mulți programatori, persoane din medicină, designeri și antreprenori vor participa la dezvoltarea de software, colaborând pentru realizarea unui proiect de sistem de programe pentru calculatoare.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.19 11:24 Grogore
    Mobiasbanca - preda lectie cum trebue sa dezvolta o banca contamporana in RM.
  2. 2017.10.19 11:29 Filaret
    Imi place eficienta Mobiasbanca, el este cel mai efectiv in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.