Finanţe

A FOST LANSAT CONCURSUL DE SELECTARE A PARTENERILOR PRIVAŢI PENTRU DEZVOLTAREA LOTERIEI NAŢIONALE A MOLDOVEI

20 octombrie, 2017

Agenţia Proprietăţi Publice (APP) a lansat concursul public de selectare a partenerilor privaţi pentru realizarea unui proiect de parteneriat public-privat (PPP) pentru dezvoltarea activităţii Loteriei Naţionale a Moldovei.

Surse din cadrul APP au comunicat pentru INFOTAG că în cadrul concursului se prevede semnarea a două contracte: pentru crearea unui PPP pentru sectorul de loterii și pariuri pentru activităţi sportive şi evenimente, inclusiv prin intermediul rețelelor de comunicații electronice, și pentru dezvoltarea Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul aparatelor de joc cu câștiguri de bani, inclusiv prin intermediul rețelelor de comunicații electronice.

Partenerii privați vor fi selectați la concurs într-o singură etapă. Durata PPP este de cel puțin 15 ani. Setul de documente despre concurs costă 5 mii de euro. Alți 10 mii de euro vor trebui să plătească pentru participarea la concura. Totodată, este necesar să fie prezentată o garanție financiară în sumă de 100 de mii de euro.

La concurs pot participa persoane juridice private, din Moldova sau din străinătate. Cererile pot fi depuse până la data de 19 decembrie. Deschiderea lor va avea loc pe 21 decembrie, iar rezultatele vor fi anunțate în termen de trei zile lucrătoare de la data semnării protocolului de stabilire a câștigătorului.

După cum a informat anterior INFOTAG, în august, Guvernul a aprobat o hotărâre privind scopurile şi condiţiile PPP, precum şi cele ale selectării investitorului privat. Obiectivul Guvernului în acest sens este dezvoltarea SA „Loteria Naţională a Moldovei”, care deţine monopolul de stat în desfăşurarea jocurilor de noroc.

Guvernul speră că, datorită investitorilor privaţi, activitatea Loteriei Naţionale a Moldovei va fi diversificată, vor apărea circa 680 de noi locuri de muncă, iar investițiile partenerilor în echipamente moderne și sisteme IT vor permite asigurarea unui control eficient al statului în domeniul jocurilor de noroc.

Hotărârea prevede că veniturile provenite din loterii vor fi distribuite în proporție de 75% companiei și 25% investitorului privat. În ceea ce privește pariurile și pariurile pe sport, veniturile vor fi distribuie în proporţie de 90% și, respectiv, 10%. În domeniul aparatelor de joc – 51% și 49%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.