Finanţe

​ CREDITELE ACORDATE DE MOBIASBANCĂ DIN SURSE EXTERNE AU O CALITATE FOARTE BUNĂ DE RAMBURSARE - ANTOINE GABIZON

27 octombrie, 2017

Creditele acordate de Mobiasbancă din surse externe de finanţare au o calitate foarte bună de rambursare, susține președintele Mobiasbancă-Groupe Societe Generale, Antoine Gabizon.

Într-un interviu acordat revistei Bănci și Finanțe Profit, Antoine Gabizon a explicat acest lucru prin faptul că ”finanţarea asociată cu componenta de grant sau alte facilităţi responsabilizează companiile”.

Potrivit președintelui Mobiasbancă, banca pe care o conduce și-a consolidat vertiginos relația cu instituțiile financiare internaționale pe parcursul ultimilor ani și a devenit ”lider la accesarea fondurilor externe”. În prezent, Mobiasbancă pune la dispoziția clienților mai multe linii de creditare oferite de instituțiile financiare internaționale și care acordă beneficii speciale, precum componenta de grant, scutiri şi facilităţi la taxele fiscale şi vamale, consultanţă tehnică, garanţii financiare în cazul insuficienţei de gaj etc.

Printre acestea se numără EU4Business-EBRD, proiectul Băncii Europene de Investiţii ”Livada Moldovei”, „Filiera Vinului”, Proiectul Fondului European de Investiţii “InnovFin”, Proiectul Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivităţii şi proiectul IFAD cu componenta de grant destinat tinerilor antreprenori.

”Componenta de grant poate fi obţinută doar dacă compania realizează investiţii conform standardelor UE sau în linie cu una dintre directivele UE în domeniul igienei fitosanitare sau siguranţa alimentară... Alte criterii importante sunt buna situaţie financiară a companiei şi ca afacerea să fie una durabilă”, a spus top managerul băncii.

Potrivit sursei citate, companiile din domeniul jocurilor de noroc, din industria tutunului, băuturilor tari, din domeniul valorilor mobiliare nu sunt eligibile.

„Grantul este acordat companiei la etapele iniţiale şi este utilizat la discreţia companiei, pentru efectuarea achitărilor faţă de parteneri, furnizori, completarea trezoreriei”, a adăugat Antoine Gabizon.

(Citiți varianta integrală a interviului în numărul din octombrie al revistei „Bănci și Finanțe Profit”).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.