CREDITE AGRO

Finanţe

DEPUTAT PDM: MOLDOVA NU ESTE PREGĂTITĂ PENTRU LIBERALIZAREA PIEŢEI ASIGURĂRILOR DE RĂSPUNDERE CIVILĂ AUTO

30 octombrie, 2017
<mt_str50>

Moldova nu este pregătită pentru liberalizarea pieţei asigurărilor de răspundere civilă auto”, a declarat deputatul Partidului Democrat, Corneliu Dudnic, prezentând vineri, în Parlament, proiectul de lege cu privire la eliminarea prevederilor privind liberalizarea acestei piețe.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menționat că proiectul de lege abordează liberalizarea tarifelor la primele de asigurare pe piața asigurărilor de răspundere civilă auto. Încă în 2015, Parlamentul a modificat legea asigurărilor, care prevedea liberalizarea tarifelor pentru primele de asigurare începând cu 1 februarie 2018.

„Studiind practica internațională în regiune, am ajuns la concluzia că piața noastră nu este pregătită pentru intrarea în vigoare a acestor amendamente. Prin urmare, propunem eliminarea acestei norme și trecerea la o liberalizare consecventă a tarifelor. În România, o astfel de liberalizare a dus la falimentul principalilor jucători de pe piață, deoarece acest lucru a dus la manipularea pe piețe și la concurența neloială”, a spus Dudnic.

Deputatul Grupului parlamentar Popular European, Valeriu Gilețchi, a menționat că este de acord cu argumentele autorilor, însă consideră că fi dificilă implementarea treptată a liberalizării acestei piețe fără o dată clar stabilită.

„Anularea datei intrării în vigoare a modificărilor poate da semnal eronat partenerilor externi de dezvoltare. Ei ar putea crede că Republica Moldova a renunţat cu totul să liberalizeze această piață”, a spus el.

Proiectul de lege a fost aprobat de majoritatea deputaților în prima lectură și urmează a fi adoptat în lectura finală după examinarea sugestiilor de îmbunătățire a documentului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.30 10:02 Fima
    Este corect ce spune dl Dudnic - piata ne este gata ea nu este pregatita...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player