Finanţe

CONSILIUL MUNICIPAL CHIŞINĂU A APROBAT MODIFICĂRILE LA BUGETUL LOCAL PENTRU ANUL 2017

03 noiembrie, 2017

La iniţiativa Direcţiei finanţe, Consiliul Municipal Chişinău (CMC) a aprobat modificările la bugetul local pentru anul 2017. Potrivit agenţiei INFOTAG, decizia a fost susţinută vineri de toţi consilierii prezenţi la şedinţă (38 persoane).

Potrivit șefei adjuncte a Direcţiei finanţe, Valentina Văzdăuţan, „modificările presupun majorarea cheltuielilor pentru proiectele sociale în domeniul educației. Se preconizează alocarea a 2,05 mil. lei pentru achiziționarea produselor de igienă pentru școlile și grădinițele din Chișinău. De asemenea, liceele și școlile cu cele mai mari probleme financiare vor primi ajutor în sumă de 760 mii lei”.

„Un alt milion de lei va fi alocat fondului municipal de asistenţă. Astfel, 500 de familii social-vulnerabile vor primi indemnizaţii de 2 mii lei pentru nașterea celui de-al treilea copil. Aceste cheltuieli vor fi acoperite prin reducerea costurilor primăriei comunei Bubuieci în sumă totală de 1,3 mil. lei. Totodată, din contul bugetului municipal vor fi alocaţi 1,8 mil. lei”, a spus Văzdăuţan.

Consilierul socialist Ion Ceban consideră că trebuie rezolvată şi „problema acută cu închiderea școlilor și grădinițelor”.

„Din păcate, situația este îngreunată de absența la locul de muncă a șefului interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Alexandru Fleaş (care, potrivit socialiștilor, ar trebui demis din funcţie – „I.”)”, a spus el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.03 18:06 Stas
    Capitala Moldovei are prea slab buget, pacat ca dl Urechian deja nu este primar, el stie cum trebue sa fie facut buget.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.