Finanţe

PRIM-MINISTRUL MOLDOVEI ESTE MULŢUMIT DE REZULTATELE COOPERĂRII CU FMI

08 noiembrie, 2017

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, este mulţumit de rezultatele cooperării cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi cu misiunea de evaluare a FMI, care şi-a încheiat marţi activitatea la Chişinău.

„Am atins acordul Staff-Level Agreement, Programul de cooperare cu FMI continuă. Vom primi la timp următoarea tranşă în mărime de 22 milioane de dolari. Pentru mine, relaţiile cu partenerii sunt foarte importante, mai ales cu FMI. Aici nu banii sunt importanţi. Importantă este evaluarea, căci aceasta este certificatul de încredere în baza căruia se orientează şi alţi parteneri”, a declarat Pavel Filip în şedinţa de marţi a Guvernului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a mulţumit pentru activitatea desfăşurată atât experţilor Misiunii FMI, cât şi angajaţilor de la Banca Naţională, de la Ministerul Finanţelor şi de la alte instituţii care au lucrat cu experţii FMI.

Misiunea FMI, condusă de Ben Kelmanson, s-a aflat în Moldova în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie. Programul de trei ani de cooperare a FMI cu Moldova a fost semnat exact cu un an în urmă, la 7 noiembrie 2016.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.08 13:18 oleg
    Bine ca dl Filip este multumit.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.