Finanţe

VEACESLAV PLATON: ÎN CAZUL SCHIMBĂRII PUTERII ÎN MOLDOVA, TOŢI PARTICIPANŢII TRANZACŢIILOR CU ACŢIUNILE VICTORIABANK VOR FI URMĂRIŢI PENAL

10 noiembrie, 2017

În cazul schimbării în scurt timp a puterii în Republica Moldova, acţiunile BC Victoriabank SA vor fi confiscate în folosul statului, iar toţi participanţii tranzacţiilor cu acţiuni vor fi urmăriţi penal fie pentru sustragerea fie pentru spălarea veniturilor dobândite în mod criminal, consideră Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare pentru sustragerea a circa 800 mil. lei de la Banca de Economii.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la scrisoarea lui adresată preşedintelui Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania S.A, Horia Ciorcila, există multe riscuri în faptul că această bancă vrea să procure de la compania „Insidown” LTD din Cipru pachetul de acţiuni în mărime de circa 39,2% ale BC Victoriabank SA din Republica Moldova.

„Problema constă în faptul că acest pachet de acţiuni a fost procurat din contul banilor care au fost sustraşi de la Banca de Economii din Moldova, iar beneficiarii reali ai companiei sunt Vladimir Plahotniuc şi Ilan Şor”, scrie Platon.

În scrisoare se spune că „guvernatorul Băncii Naţionale cunoaşte despre aceste fapte, însă, fiind un membru activ al acestei grupări criminale, ascunde informaţia privind provenienţa reală a banilor”.

„Vă preîntâmpin, deoarece nu pot să permit ca oamenii care şi-au pus viaţa la construirea unei bănci imense să fie atraşi de către criminali în afacerile lor murdare”, a conchis el.

INFOTAG precizează: Veaceslav Platon a fost deputat în Parlamentul RM între anii 2009-2010 pe listele Alianţei Moldova Noastră. De-a lungul anilor, a fost acuzat de participarea la diverse scheme dubioase. Pe 20 aprilie 2017, el a fost condamnat pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Neoficial, este considerat proprietar de active mari în bănci şi companii de asigurări din Moldova.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.11 08:39 Андрей
    Теперь будет интересно, что румынскому банку скажет наш Нацбанк?
  2. 2017.11.11 12:40 Ilie
    Nu da asta nimic pentru dl Platon!
  3. 2017.11.11 12:45 Mihai
    Este periculos, dl Plahotniuc vinde active cara apartina lui. Apare intrabarea, de ce?
  4. 2017.11.11 12:47 Maria
    Daca intra BT Victoriabank la sfirsit sa fie adavarat prima banca din Moldova!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.