Finanţe

FAO VA ACORDA MOLDOVEI $800 MII PENTRU CONSOLIDAREA POTENŢIALULUI PRODUCĂTORILOR DE POMUŞOARE ŞI PENTRU DEZVOLTAREA RURALĂ

15 noiembrie, 2017

Raioanele din Moldova şi producătorii de pomuşoare vor primi asistenţă din partea Organizației pentru Alimentație şi Agricultură a Națiunilor Unite (FAO). Aceasta prevede un acord pentru două proiecte de asistență tehnică, în valoare de $800 mii, semnat în ajun de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Bîtca, şi reprezentantul FAO în Moldova, Raimund Jehle.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul a spus că primul proiect, cu un buget de в $458 mii, prevede organizarea de instruiri pentru implementarea ultimelor inovaţii, a tehnologiilor moderne şi pentru aplicarea măsurilor de protecţie care se impun în dezvoltarea unei afaceri în domeniu. De asemenea, vor fi create câteva loturi de cultivare a pomuşoarelor, pentru ca producătorii agricoli să înţeleagă cum funcţionează tehnologiile inovatoare.

Cel de-al doilea proiect, în valoare de $363 mii, va contribui la dezvoltarea capacităţilor în domeniul agriculturii şi politicilor de dezvoltare rurală, la elaborarea de politici publice, realizarea şi implementarea a trei proiecte-pilot de dezvoltare comunitară pentru trei comunităţi.

„Vreau să menţionez că Moldova este prima ţară în care FAO implementează concomitent aceste două proiecte, prevăzute pentru o perioadă de doi ani. Sper că acestea vor permite republicii să atingă o dezvoltare durabilă”, a spus Raimund Jehle.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.16 12:06 David
    Se pare ca asta are o perspectiva buna in Moldova...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.