Finanţe

OCTAVIAN CALMÎC: ÎN 2018, PENTRU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE VOR FI ALOCAŢI PESTE 4 MLRD. LEI

06 decembrie, 2017

În anul 2018, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Moldovei vor fi alocaţi peste 4 mlrd. lei, cifra fiind aproape de două ori mai mare decât în anul curent, de 2,5 mlrd. lei, a anunţat vicepremierul, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că 2,34 mlrd. lei din această sumă vor constitui susţinerea financiară a partenerilor internaţionali: Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Uniunea Europeană. Alți 104,4 mil. lei vor fi acordați de Banca Mondială. Din Fondul Rutier vor fi alocaţi 972,4 mil. lei.

Octavian Calmîc a menţionat că în 2018 se preconizează reparația capitală a circa 100 kilometri de drumuri, reparația a 10 poduri, reparația curentă a 350 kilometri de drumuri naționale. Se vor încheia lucrările pe drumul Ungheni-Chișinău, Hâncești – Lăpușna, Comrat – Ciumai și circa 80% din șoseaua Bălți – Sculeni.

Ministrul a remarcat că „majorarea finanţării ne va permite să facem de două ori mai multe lucrări pentru a consolida infrastructura rutieră a țării”.

„Pentru a controla mai atent lucrările de construcție, ministerul va crea o hartă interactivă, care va permite monitorizarea procesului în timp real. Implementarea planului de infrastructură rutieră pentru 2018 va fi o adevărată provocare atât pentru instituțiile de stat, cât și pentru agenții economici din Moldova și partenerii internaționali”, a evidenţiat Calmîc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.