Finanţe

NOUL DIRECTOR AL REPREZENTANȚEI BERD ÎN MOLDOVA A DEVENIT ANGELA SAX DIN ARMENIA

15 februarie, 2018

Noul director al reprezentanței Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Moldova a fost numită Angela Sax din Armenia. Potrivit agenției INFOTAG, președintele BERD, Suma Chakrabarti, venit în vizită la Chișinău, a prezentat-o autorităților Republicii Moldova. Sax își începe mandatul în aprilie 2018.

„Sunt recunoscătoare și încântată să preiau acest nou rol la BERD. Republica Moldova este o țară fascinantă, iar eu văd rolul meu în a încuraja talentul și a dezvolta potențialul local. Bazându-ne pe realizările predecesorului meu, Dimitri Gvindadze, vom continua să susținem Moldova prin intermediul investițiilor și politicilor pentru a ne asigura că finanțarea pe care o putem oferi este utilizată în cel mai eficient și eficace mod”, a spus Sax.

Angela Sax este bancher senior și s-a alăturat biroului BERD din Armenia în mai 2006, unde a lucrat la mai multe proiecte de infrastructura municipală, imobile, producere, agricultură și alte industrii. Unul dintre proiectele de succes pe care le-a administrat ea a fost investiția BERD în modernizarea metroului din Erevan. Cea mai recentă funcție a sa a fost de șef interimar al biroului BERD în Armenia.

Sax a absolvit Universitatea de limbi străine din Erevan și deține o diplomă de afaceri MBA de la Nottingham University Business School. Este participantă la programul Senior Executive Fellows din 2004 la Universitatea Harvard KSG. Înainte de a se alătura BERD, a activat la Agenția pentru Dezvoltarea Turismului din Armenia și compania americană pentru dezvoltarea sectorului privat Sibley International Corporation.

În Moldova, Angela Sax îl va înlocui pe Dimitri Gvindadze, care a preluat poziția de șef al biroului BERD din Armenia.

Pe parcursul mandatului său în Moldova, BERD a înregistrat o creștere record a finanțării: 130 milioane de euro doar în ultimul an. De asemenea, BERD a reușit să orchestreze un progres în sectorul bancar în ianuarie 2018, când Banca Transilvania a devenit acționar la Victoriabank, aceasta fiind prima investiție în sectorul bancar din Moldova în ultimii zece ani, introducând standarde internaționale de transparență și cele mai bune practici în a treia bancă după mărime din țară.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.15 10:46 Olga
    BERD este unu din cel mai important investitor strain...
  2. 2018.02.15 10:48 Elena
    De ce nu scrieti daca are familia si copii?
  3. 2018.02.15 13:08 Serghei
    Speram ca ea va reusi sa face ceva bun nu numai pentru BERD da si pentru Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.