Finanţe

DIRECTORUL ANRE SUSŢINE CĂ EXISTĂ PREMISE PENTRU REDUCEREA TARIFELOR LA GAZE

21 februarie, 2018

Există premise pentru reducerea tarifelor la gaze, însă deocamdată nu se ştie cât anume va fi această reducere, a declarat directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Tudor Copaci, la ședința de miercuri a Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că afirmaţiile prim-ministrului Pavel Filip privind posibilitatea reducerii tarifelor cu 20% „se bazează pe calculele Ministerului Economiei și Infrastructurii, care vor fi luate în considerare de experții ANRE”.

„Din partea mea, ar fi neprofesional să vorbesc de o reducere de 15%, 20% sau 25%. Dar cu siguranță nu va fi o reducere de 40-50%”, a explicat el.

Deputata din partea Partidului Liberal, Alina Zotea, consideră că premierul ar trebui să vină cu scuze publice în faţa cetățenilor, pentru că i-a indus în eroare atunci când a vorbit despre posibilitatea reducerii tarifelor.

După cum a informat anterior INFOTAG, partidele de opoziție au calificat declarațiile lui Filip despre reducerea tarifelor drept populism preelectoral și au criticat metodologia de calculare a tarifului pentru consumatori, aplicată de ANRE.

În special, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, consideră că, în realitate, tarifele pot fi reduse cu până la 40%. Aceeași opinie este împărtășită şi de deputații Partidului Socialiştilor.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.22 09:10 David
    De ce agentia perde timpu, trebue sa micsoreaza tarif!
  2. 2018.02.22 09:13 Pavel
    Noi toti asteptam micsorarea drasnice tarifului...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.