Finanţe

ALOCAŢIILE PENTRU IMPLEMENTAREA PROIECTELOR ÎN REGIUNEA DE NORD A MOLDOVEI VOT CONSTITUI ÎN 2018 CIRCA 70 MIL. LEI

22 februarie, 2018

Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova va beneficia în anul 2018 de 69,33 milioane de lei pentru implementarea a 11 proiecte de dezvoltare regională. Banii vor fi alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord au comunicat pentru INFOTAG că vor fi continuate cinci proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație, trei proiecte de eficiență energetică în clădiri publice și trei proiecte de dezvoltare a infrastructurii de afaceri.

Proiectul cu cele mai mari cheltuieli este dezvoltarea sistemului de alimentare cu apă și sanitaţie în raioanele Florești și Soroca (21,7 mil. lei) și construirea unei conducte de apă în zece localităţi din raionul Glodeni (12 mil. lei). Circa 6,3 mil. lei vor fi cheltuiţi pentru îmbunătățirea eficienței energetice a centrului medical din Drochia.

Aproximativ 4 mil. lei sunt prevăzuţi pentru dezvoltarea infrastructurii pieței en gros din raionul Rîșcani, iar 3 mil. lei – pentru izolarea termică a centrului medical din Edineț. Câte un milion de lei au fost alocați pentru construirea Centrului de inovare și transfer tehnologic din Bălți și pentru dezvoltarea parcului industrial „Răut”.

În total, pentru proiectele de dezvoltare regională în Republica Moldova în anul 2018, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională au fost alocaţi 184,7 mil. lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.22 11:53 Fima
    Cu pasi mici putem sa dezvoltam Moldova noastra.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.