Finanţe

PDM A ELABORAT PROIECTUL DE CONSTRUCŢIE ÎN CHIŞINĂU A UNEI ARENE SPORTIVE MULTIFUNCŢIONALE

13 martie, 2018

Până la sfârşitul anului la Chişinău va fi construită o arenă sportivă multifuncţională. Potrivit agenţiei INFOTAG, Partidul Democrat a elaborat conceptul proiectului viitoarei arene.

Vicepreşedintele PDM, speakerul Parlamentului, Andrian Candu, a prezentat documentul marţi, în cadrul unui briefing, menţionând că Guvernul urmează să aprobe hotărârile corespunzătoare şi să anunţe licitaţia internaţională în căutarea companiei care îşi va asuma construcţia arenei, precum şi o mare parte din cheltuieli.

El a spus că obiectul va avea o valoare de 30-50 mil. euro, iar statul va participa cu 100 mil. lei (4,8 mil. lei), bani prevăzuţi în bugetul de stat pentru anul curent.

„Preţul depinde de dotarea tehnică şi de termenul de construcţie. Vrem ca în proiect să fie folosite cele mai moderne tehnologii, care să permită schimbarea rapidă şi uşoară a destinaţiei arenei”, a spus Candu.

Potrivit lui, arena va avea o capacitate de 3,5-5 mii de locuri pe scaune, 800-1,2 mii de locuri de parcare şi va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar şi conferinţe, expoziţii sau concerte. Construcţia va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness. Arena Chişinău va ocupa o suprafaţă totală de 10 hectare în Stăuceni, sectorul Rîşcani.

„Am avut discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori din lume şi există interes deja ca în Republica Moldova să fie dezvoltat un astfel de proiect. Există o stabilitate economică, o creştere a potenţialului economic al societăţii şi avem nevoie de o astfel de infrastructură”, a spus Candu, care se teme că, “dacă Moldova câştigă Eurovisionul, nu va avea unde să desfăşoare un asemenea concurs”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.14 11:20 Efim
    Sa fie bine sa numiti asa cladire DEMOCRATIA!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.