Finanţe

PESTE 80 DE ORGANIZAŢII OBŞTEŞTI DIN MOLDOVA VOR BENEFICIA DE ASISTENŢĂ TEHNICĂ DIN PARTEA UE

15 martie, 2018

Peste 80 de organizaţii obşteşti din Moldova, inclusiv din Transnistria, vor beneficia de asistenţă tehnică din partea UE. Potrivit agenţiei INFOTAG, aceasta prevede proiectul „Susţinerea dezvoltării organizaţiilor societăţii civile în RM”, finanţat de Uniunea Europeană.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, la conferinţa de lansare a proiectului, șeful Delegației UE în Moldova, Peter Michalko, a spus că organizaţiile obşteşti reprezintă partea activă a societăţii, de aceea trebuie să fie susţinută.

„Societatea civilă are o importanță crucială pentru valorile democratice ale unei țări, fiind forța capabilă să miște reformele, să crească eficiența activității instituțiilor publice și să faciliteze participarea activă a cetățenilor în administrarea proceselor publice”, consideră diplomatul.

Potrivit lui, Acordul de Asociere cu UE presupune modernizare, promovarea reformelor şi dezvoltarea valorilor democratice, iar societatea civilă are un rol important în monitorizarea implementării Acordului.

Directorul proiectului, Giorgios Alexopoulos, a declarat că toate activitățile planificate au scopul de a consolida capacitățile instituționale și de a îmbunătăți abilitățile manageriale ale organizațiilor locale, pentru a spori potențialul acestora de accesare a surselor de finanțare. Un instrument important în acest sens este biroul de asistență permanentă, destinat susținerii organizațiilor societății civile regionale și locale, care va fi lansat în cadrul proiectului.

Proiectul este conceput pentru o perioadă de trei ani şi prevede desfăşurarea a diferite seminarii, cursuri și şedinţe de lucru pentru organizațiile publice locale. Acesta urmărește să consolideze capacitatea instituțională și să îmbunătățească abilitățile organizațiilor locale de a-și extinde accesul la finanțare.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către consorțiul condus de Family and Childcare Center (KMOP).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.