Finanţe

PREŞEDINTELE MOLDOVEI CONSIDERĂ CĂ RELAŢIILE CU RUSIA NU SUNT UNELE DINTRE CELE MAI BUNE, DAR „BUNUL SIMȚ VA TRIUMFA”

06 aprilie, 2018

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, consideră că „relaţiile cu Rusia nu sunt unele dintre cele mai bune”, dar „bunul simț va triumfa”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează în mesajul de felicitare al lui Igor Dodon către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu prilejul aniversării a 26-a de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

În mesajul publicat vineri pe site-ul Preşedinţiei RM, Dodon a subliniat că „istoria relațiilor dintre țările și popoarele noastre cuprinde, însă, o perioadă mult mai lungă. Ne leagă credința ortodoxă unică, o istorie comună de mai multe secole, ani de luptă și făurire în comun”.

„Împreună am ținut piept expansiunii unor state agresoare, atât din Est, cât și din Vest. Împreună am învins fascismul în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Or, poporul moldovenesc nu va da nicicând uitării toate acele fapte bune pe care le-a făcut și continuă să le mai facă Rusia”, a declarat Dodon.

El şi-a exprimat regretul că, „astăzi, relațiile dintre țările noastre nu sunt unele dintre cele mai bune”.

„Anumite forțe din țara noastră și din afara ei doresc să compromită relațiile dintre Moldova și Rusia. Cred însă că bunul simț, cu siguranță, va triumfa și nimeni nu va izbuti să contrapună popoarele noastre. Mai avem de făcut foarte multe lucruri pe calea comună a cooperării și făuririi. Am convingerea că statele noastre au nu numai un trecut glorios, ci și un viitor plin de demnitate”, a declarat Dodon.

Anterior, el a anunţat că planifică să se întâlnească cu Vladimir Putin în cadrul unei vizite la Moscova, preconizată pentru sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.06 16:49 Fima
    Ce inseamna la noi in Moldova dl Dodon fara dl Putin, eu nu stiu.
  2. 2018.04.06 17:12 aRCADIE
    CLAR LUCRU, EI SUNT PRIETEN BUN...
  3. 2018.04.06 17:15 Faina
    Esta clar, ca dl Dodon promita lui Putin ca socialistii preeau puterea in Moldova toamna aceasta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.