Finanţe

CNPF ŞI-A RETRAS ADMINISTRATORUL DE LA COMPANIA „ASITO”

19 aprilie, 2018

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) şi-a retras administratorul de la compania de asigurări „Asito”, care până acum se ocupa de gestionarea externă a companiei.

Potrivit agenției INFOTAG, CNPF a introdus administrarea externă atunci când aproape toate conducerea „Asito” a fost arestată, iar directorul companiei se afla atunci întâmplător într-o scurtă vacanță în străinătate şi nu a dorit să se întoarcă în Moldova.

Potrivit informaţiilor agenției, odată cu retragerea administratorului extern, autoritatea de reglementare l-a numit în calitate de administrator al societății pe Eugen Şlopac, care a condus o perioadă îndelungată compania de asigurări „Asito”, fiind şi acționar al acesteia. În prezent, CNPF a blocat 83% din acțiunile companiei, care sunt puse în vânzare pe piața publică într-un pachet unic.

Primul termen de vânzare a fost unul nereușit, deoarece niciun investitor nu și-a exprimat dorința de a cumpăra acest activ, pentru procurarea căruia este necesară permisiunea prealabilă obligatorie și acordul CNPF. Autoritatea de reglementare a stabilit o nouă perioadă de 62 de zile pentru vânzarea acțiunilor, reducând puțin prețul acțiunilor. Dacă prima dată acțiunile cu valoarea nominală de 10 lei erau oferite la 8,5 lei, acum prețul a fost redus la 6,8 lei.

Solicitaţi de reporterul agenţiei INFOTAG, participanții pieței de asigurări din Moldova susţin că administrarea externă a CNPF a permis stabilizarea situației financiare a companiei, care pentru această perioadă şi-a suspendat vânzarea serviciilor pe piață. Deşi acţiunile sale sunt blocate, societatea de asigurări „Asito” a plătit chiar şi asigurări de pensie, precum și toate cazurile de asigurare pentru polițele emise de Cartea Verde. Participanții pieţei se întreabă dacă acționarii companiei, care dețin 17% din capitalul ei, pot oare gestiona toate activele, în situația în care 83% din acțiuni sunt blocate.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.19 16:22 Nicolae
    Asta este un pas gresit...
  2. 2018.04.19 16:26 Simion
    Dvajdi v odnu recu zaiti nicomu ne udaetsea.
  3. 2018.04.19 16:26 Zinaida
    Cred ca dl Chitan stie bine ce el face si de ce anume asa sa face...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.