Finanţe

SERGHEI CEBOTARI ESTE REALES PREȘEDINTE AL MOLDOVA AGROINDBANK

10 mai, 2018

Serghei Cebotari a obținut un nou vot de încredere pentru al doilea mandat în funcția de președinte al BC „Moldova-Agroindbank” S.A. O decizie privind numirea dlui Cebotari în funcție pentru un nou termen de 5 ani a fost adoptată prin vot unanim de Consiliul Băncii pe data de 10 mai 2018.

Membrii Consiliului au argumentat decizia prin „activitatea remarcabilă a lui Serghei Cebotari în funcția de Președinte al Comitetului de Conducere al băncii, manifestată prin consolidarea poziției băncii de lider al sistemului bancar din țară – creșterea cotelor băncii în piață la active, credite, depozite, precum şi fortificarea imaginii băncii ca instituție solidă, transparentă și responsabilă”.

În decizia Consiliului Băncii se menţionează: „Dl Cebotari Serghei este o persoană integră, onestă, cu reputaţie impecabilă în cercurile de afaceri şi în societate, fiind considerat unul din cei mai puternici şi eficienţi manageri din sectorul privat. Meritele dlui Cebotari Serghei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel, fiind decorat şi cu distincţii de stat, inclusiv cea mai înaltă distincţie de stat a Republicii Moldova – „Ordinul Republicii”.”

În context, Președintele Consiliului Băncii, Victor Miculeț, a menționat că „deși ultimii 5 ani au fost extrem de dificili și uneori nefavorabili pentru sectorul bancar, Serghei Cebotari a reușit să dezvolte afacerea băncii, să consolideze echipa de conducere şi întreg colectivul, datorită dedicaţiei și calităţilor sale de manager şi bancher”.

Activitatea dlui Cebotari în funcţia de Preşedinte al Comitetului de Conducere, precum şi rezultatele băncii, au fost apreciate şi pe plan internaţional, banca obţinând de mai multe ori titlul de cea mai bună bancă din Moldova de la ediţii periodice precum „Global Finance”, „Global Banking &Finance Review”.Agenţiafinanciarăinternaţională SEE News a clasat banca pe locul 69 în topul celor mai performante bănci din Europa de Sud-Est- cel mai bun rezultat pentru o bancă din Moldova.

Liderul celei mai mari bănci autohtone este autorul și promotorul unor proiecte importante pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova, contribuind direct la intrarea pe piață a unor investitori străini cu renume, deschiderea primei companii de leasing din țară, crearea centrului de business al MAIB. În funcția de Președinte al Comitetului de Conducere, în pofida crizei fără precedent care a afectat sistemul bancar în ultimii 3 ani, Serghei Cebotari a consolidat semnificativ poziția de lider a băncii, asigurând o creștere de peste 50% a celor mai importanți indicatori de performanță.

Serghei Cebotari a fost ales Președinte al Comitetului de Conducere al MAIB la 28 iunie 2013, având un mandat valabil pana la 30 iunie 2018. Dl Cebotari are o experienţă de peste 23 de ani în sectorul bancar, iar anterior funcţiei de Preşedinte a deținut funcţii manageriale: director adjunct de filială (sucursală), şef de departament, vicepreşedinte, prim-vicepreşedinte.

Serghei Cebotari este şi preşedinte al Consiliului SA „MAIB-Leasing” şi vicepreşedinte al Consiliului ÎM”Sudzucker-Moldova”S.A., iar anterior a deţinut funcţii similare şi în cadrul altor societăţi, inclusiv de preşedinte al Consiliului Bursei de Valori din Moldova (2008-2017).Este preşedinte al Comitetului ALCO al băncii. Iar până la restructurarea unor procese operaţionale, a fost preşedinte al Comitetului pentru Credite şi al Comitetului de Achiziţii.

Commentarii [ 8 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.10 15:32 Tudor
    Cebotari demonstreaza prin fapte cum trebuie sa fie un bancher!
  2. 2018.05.13 13:37 Galina
    Da, dl Tudor, sunt de acord, da de ce el sa promoveaza poll.itrica atit de dura?
  3. 2018.05.13 13:37 Efim
    Trebue sa mentionam, ca el merita!!!
  4. 2018.05.13 20:04 Fima
    Este evident ca alegerea Consiliulu1 - CORECTA!!!
  5. 2018.05.13 20:07 Zinaida
    Am ipresie ca anume asa a vrut doamna Vrabie Natalia si dl Grigore Furtuna - fosti presedinti MAIB-ului.
  6. 2018.05.16 12:49 Liudmila
    El merita, si asta stiv toti si din partea clientilor si din partea actionarii...
  7. 2018.05.16 19:43 Mamuca
    Este mare pacat si NEDREPTATE ca MAIB sa vinda actiuni cu asa pret simbolic... De ce conducerea bancii nu sa face ceva ce este logic si dorit de alti actionari?
  8. 2018.05.18 14:26 Andrian
    Cu asa profit mare, care MAIB Seghei Ulianovici poate sa FIE FERICIT, BRAVO LUI!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.