Finanţe

TOT MAI MULTE COMPANII ADOPTĂ O POZIŢIE DE „AŞTEPTARE” ÎN UTILIZAREA CREDITELOR – PREŞEDINTELE MOBIASBANCĂ

30 mai, 2018

Tot mai multe companii amână deciziile investiţionale, adoptând o poziţie de aşteptare, a declarat preşedintele Mobiasbanca-Groupe Societe Generale, Antoine Gabizon, într-un interviu pentru revista „Profit”.

„Multe companii care au depus cereri de creditare şi au primit autorizaţia de a retrage banii nu se grăbesc să facă acest lucru. Numărul celor care trebuie doar să apese butonul şi să primească banii este în creştere. Situaţia în cauză vorbeşte despre faptul că multe companii amână deciziile cu privire la investiţii”, susţine Antoine Gabizon.

Potrivit lui, aceste companii probabil nu se simt destul de confortabil din punctul de vedere al perspectivelor de dezvoltare a ţării în care vor să-şi dezvolte afacerea.

În acelaşi timp, bancherul spune că cererea este în creştere în sectorul retail.

„Printre cauze se numără, probabil, nivelul înalt al remitenţelor şi majorarea investiţiilor publice ca rezultat al sprijinului din exterior. Nu sunt sigur că situaţia va rămâne aceeaşi pe viitor”, a spus el.

Referindu-se la provocările cu care se confruntă investitorii străini în Moldova, Antoine Gabizon a subliniat că „problema forţei de muncă a fost şi rămâne o provocare majoră”.

„În prezent, fluctuaţia de cadre este foarte mare în Moldova, iar pe piaţă se înregistrează o lipsă de angajaţi. O asemenea situaţie nu a fost înregistrată în niciuna din ţările în care am activat anterior”, a remarcat bancherul.

Potrivit lui, la Mobiasbancă fluctuaţia de cadre reprezintă aproape 30%, inclusiv concediile pentru îngrijirea copilului.

„Acest lucru înseamnă că fiecare a doua persoană cu care te întâlneşti pe coridoarele băncii nu lucra în instituţia noastră cu doi ani în urmă. Cum poţi dezvolta banca, face schimb de experienţă, asigura o calitate consistentă a serviciilor şi promova cultura corporativă când fluctuaţia de cadre este atât de mare? Aceasta chiar este o problemă majoră. În acelaşi timp, nu cred că suntem singura companie care se confruntă cu o astfel de dificultate. Este o problemă la nivel de ţară”, a spus el.

(Versiunea integrală a interviului cu Antoine Gabizon o puteţi citi în numărul din mai al revistei „Profit” şi pe pagina www.profit.md).

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.31 09:45 Tereza
    Tot asta este numai temporal...
  2. 2018.05.31 09:50 Grigore
    Asta este primu indacator ca rentabilitatea afacerii micsoreaza din pacate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.