Finanţe

PLANUL DE ACŢIUNI AL CONSILIULUI EUROPEI PENTRU MOLDOVA PENTRU ANII 2017-2020 ESTE ASIGURAT CU FINANȚARE ÎN PROPORŢIE DE PESTE 50%

18 iunie, 2018

Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2017-2020 este asigurat cu finanțare în proporţie de peste 50%. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta s-a vorbit luni, în cadrul unei reuniuni la Chişinău consacrată implementării Planului.

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Carolina Perebinos, a spus că la lansarea Planului, în anul trecut, au fost necesari 6 mil. euro pentru realizarea acestuia, iar la momentul actual au fost găsiţi deja 10,7 mil. euro din suma necesară de 17,8 mil. euro.

Ea a reamintit că Planul este conceput pentru a continua să ofere susţinere pentru îndeplinirea angajamentelor Republicii Moldova față de Consiliul Europei și pentru promovarea reformelor.

Potrivit ei, Republica Moldova a reușit să obțină finanțare pentru realizarea a patru proiecte, concepute pentru a ajuta în lupta împotriva corupției și discriminării și pentru promovarea libertății presei și pluralismului în Moldova.

Şeful Direcţiei pentru programe a Consiliului Europei, Verena Taylor, a remarcat că Consiliul Europei continuă negocierile cu donatorii din UE pentru a găsi fondurile lipsă.

El consideră că programele prevăzute în Plan ar trebui să vizeze în primul rând îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și creșterea încrederii lor în justiție.

Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2017-2020 cuprinde trei părţi: drepturile omului, statutul de drept şi democraţia. Pentru realizarea primei părţi este necesară asigurarea unei protecții mai eficiente a drepturilor omului prin sprijinirea în continuare a armonizării politicilor și practicilor în domeniul drepturilor omului cu standardele europene. A doua parte are ca scop îmbunătățirea implementării legislației actuale și asigurarea independenței și responsabilității justiției. Pentru a atinge obiectivele celei de-a treia părți, este necesară consolidarea funcționării democratice a instituțiilor politice, creșterea transparenței activității legislative parlamentare și modernizarea administrației publice la toate nivelurile pentru a îmbunătăți eficiența gestionării resurselor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.