Finanţe

PDM SE GRĂBEȘTE SĂ MODIFICE LEGEA PRIVIND REFORMA SISTEMULUI DE PENSII, DEOARECE PARLAMENTUL mai are câteva săptămâni – DEPUTAT

06 iulie, 2018

Partidul Democrat (PDM) de la guvernare se grăbește să modifice Legea cu privire la reforma sistemului de pensii, deoarece Parlamentul Moldovei de această legislatură îşi lucrează ultimele săptămâni, susţine deputata comunistă Elena Bodnarenco.

Potrivit agenției INFOTAG, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, ea a spus că deputații din majoritatea parlamentară se grăbesc, pentru că înțeleg că în toamnă Parlamentul nu va mai funcționa.

„De aceea și fac totul în grabă. După cum este primit în Moldova, odată cu aprobarea noilor norme, în toată mass-media controlată de guvernare se va vorbi despre viitoarele recalculări de pensii și de milioane de lei, cică destinate pentru acest lucru. Dar, de fapt, numărul beneficiarilor de pensii noi (chipurile majorate) va fi foarte mic”, este convinsă Bondarenco.

Ea a adus drept exemplu o serie de dispoziții noi ale legii intrate în vigoare în 2017.

„Dacă legea actuală prevede recalcularea obligatorie la fiecare doi ani a pensiilor pentru pensionarii care lucrează, acum se propune recalcularea doar o singură dată. Al doilea amendament, care este foarte alarmant, este că această recalculare va fi făcută pentru pensionarii care sunt angajaţi în câmpul muncii de cel puțin 15 ani. Cum vă imaginați acest lucru? Acum femeile se pensionează la 57 de ani, iar bărbații la 62 de ani. Reiese că o persoană trebuie să lucreze în medie până la 75 de ani și apoi să solicite recalcularea. Dar mulți oare vor supraviețui în condițiile Moldovei până la o asemenea vârstă onorabilă?”, s-a întrebat ea.

Elena Bodnarenco consideră că „autoritățile întreprind pur și simplu o nouă acţiune de PR pentru a-și menține propria imagine”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.06 16:02 Galina
    Ajunge atita critica si murdarii pe spatele dl Plahotniuc! Si numai el singur este vinovat?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.