Finanţe

BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI VA ACORDA MOLDOVEI 12 MIL. EURO PENTRU PROCURAREA AMBULANŢELOR

12 iulie, 2018

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda Moldovei un împrumut în valoare de 12 mil. euro pentru procurarea a 180 de ambulanţe. Acest lucru este prevăzut de un acorda semnat joi, al Chişinău, de prim-ministrul Pavel Filip şi vicedirectorul Băncii, Rosa Maria Sanchez-Yebra Alonso.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Filip a menţionat la conferinţa de presă după ceremonia semnării documentului că „sistemul de servicii medicale de urgență al republicii necesită o modernizare serioasă: din cele 300 de mașini, aproape 80% au depăşit termenul de exploatare, de aceea, semnarea acordului este un pas important: numărul maşinilor va creşte până la 450, pentru a satisface în acest fel necesităţile cetățenilor”.

Potrivit lui, domeniul sănătăţii este „una dintre prioritățile Guvernului, astfel că în 2017 au fost deja achiziționate 70 de ambulanţe”.

„Un alt proiect în domeniul sănătăţii, care va fi implementat cu sprijinul băncii, este reconstrucția Spitalului Republican, pentru care va fi nevoie de 9 mil. euro, bani veniţi din asistenţa financiară externă. De asemenea, banca participă activ la programul de locuințe sociale. În 2018, păturilor social-vulnerabile le vor fi alocate aproximativ 400 de apartamente în șase raioane ale țării. Aceasta înseamnă că aproape 1,5 mii de oameni vor avea propria casă”, a spus Filip.

El a menţionat că încheierea acordului este „o nouă manifestare a încrederii partenerilor occidentali în Guvernul Moldovei și în activitatea sa, un pas important în consolidarea cooperării și continuarea implementării procesului de reforme”.

Rosa Maria Sanchez-Yebra Alonso a menționat că „activitatea băncii este legată direct de susţinere în implementarea proiectelor social importante, care au un impact major asupra îmbunătățirii calității vieții cetățenilor”.

„Acest proiect este unul dintre exemplele bune, care arată pe ce se bazează politica băncii și care sunt principiile pe care va continua cooperarea cu Republica Moldova”, a spus ea.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.12 14:23 Faina
    Dl Filip are grija de oameni de la sate si orasele mici...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.