Finanţe

NOUL ŞEF AL MISIUNII FMI PENTRU MOLDOVA, RUBEN ATOYAN, S-A ÎNTÂLNIT CU MINISTRUL ECONOMIEI ŞI INFRASTRUCTURII

13 iulie, 2018

Fondul Monetar Internaţional (FMI) apreciază progresele înregistrate de Republica Moldova în sectorul financiar-bancar, îmbunătățirea situației financiare a băncilor comerciale, precum și politicile economice promovate de Guvern. O declaraţie în acest sens a făcut noul șef al Misiunii de experți ai FMI pentru Moldova, Ruben Atoyan, la întrevederea de joi cu ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul ministerului, noul şef al Misiunii FMI a reiterat disponibilitatea FMI de a susține, în continuare, implementarea agendei de reforme, care vor impulsiona creșterea economică și vor duce la îmbunătățirea situației în domeniul investițiilor.

La rândul său, ministrul a spus că Guvernul Moldovei apreciază sprijinul experților FMI la consolidarea și dezvoltarea sectorului financiar-bancar.

“Țara noastră va continua să acorde o atenție prioritară programului cu FMI și se va concentra pe implementarea reformelor. Depunem tot efortul pentru a menține trendul pozitiv al creșterii economice din 2017 – cu 4,5%, majorarea volumului de investiții în economia țării, crearea noilor locuri de muncă, lansarea programelor sociale care au menirea de a îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor”, a menționat ministrul.

În cadrul întrevederii, Chiril Gaburici a prezentat prioritățile și direcțiile de activitate ale Ministerului Economiei și Infrastructurii, printre care atragerea investițiilor, dezvoltarea sectorului IT, infrastructura drumurilor, reformele regulatorii. Oficialii au discutat și despre securitatea energetică a Republicii Moldova, menționând în acest sens necesitatea de a diversifica sursele de energie electrică, dar și de a promova producerea de energie electrică din surse regenerabile.

INFOTAG precizează: Ruben Atoyan a preluat mandatul de șef al Misiunii de experți ai FMI pentru Moldova de la Ben Kelmanson.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.13 10:10 David
    Gaburici trebue sa fie tras la raspunderea pentru garantie de stat pentru Banca Sociala, BEM si Unibank.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.