Finanţe

VICEPREŞEDINTELE DA CONSIDERĂ CĂ ACORDAREA CETĂŢENIEI MOLDOVEI PENTRU BANI ESTE „O NOUĂ SCHEMĂ CRIMINALĂ”

13 iulie, 2018

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, consideră că acordarea cetăţeniei Moldovei prin investiţii este „o nouă schemă criminală, care va întări statutul republicii de spălătorie criminală a Europei”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, politicianul a criticat pe pagina sa de facebook legea promovată de majoritatea parlamentară, amintind că legea a fost adoptată după încercarea nereusită a guvernării de a introduce liberalizarea capitalului şi amnistia fiscală de 2%, care a fost adoptată deocamdată în prima lectură.

Slusari a atras atenţia la faptul că „legea a fost adoptată de propunerea Guvernului și a fost semnată de Președinte fără nicio obiecție, în condiţiile în care Centrul Național Anticorupție a fost categoric împotriva documentului”.

Politicianul de opoziție nu crede că „un businessman străin normal visează cum ar putea deveni cetățean al unei țări în care nu există o justiție funcțională și nici garanții pentru securitate personală”.

Reprezentantul DA susţine că interes faţă de cetățenia pentru banii vor avea fie elementele criminale (în special din țările din lumea a treia sau CSI), fie persoane afiliate guvernării.

El a menționat că compania care „a câștigat“ licitația pentru promovarea acestei legi se află în Dubai, cel mai mare oraș al unei ţări care a fost introdusă de Uniunea Europeană în „lista neagră“ a zonelor offshore.

„În Dubai se află activele financiare ale lui Plahotniuc (coordonatorul coaliției de guvernare – „I.”). De acolo el îşi extrage „numerarul” și acolo au zburat mulți deputați transfugi ai Parlamentului. În Dubai a mers de multe ori Dodon și Filip, care împreună au promovat deschiderea Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite și a Consulatul General în Dubai”, a reamintit Slusari.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.14 17:10 Dumitru
    Dl Slusari tot timpu spana adavarul!!!
  2. 2018.07.14 17:14 Ana
    Uneori critica dl Slusari este prea dura.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.