Finanţe

PARTIDELE DE OPOZIŢIE DE DREAPTA AU DESFĂŞURAT O ACŢIUNE DE PROTEST LA BANCA NAŢIONALĂ

18 iulie, 2018

Partidele de opoziţie de dreapta Platforma DA, PAS şi PLDM au desfăşurat miercuri o acţiune de protest la Banca Naţională a Moldovei (BNM).

Potrivit agenţiei INFOTAG, la eveniment au participat câteva zeci de persoane, inclusiv liderii DA și PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu. Protestatarii ţineau pancarte prin care au cerut demisia guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea, precum și prin care au cerut returnarea miliardului furat. Participanții la acțiune scandau de pe treptele de la intrarea principală a BNM „Întoarceţi miliardul!”. De asemenea, ei au afișat pe peretele băncii un poster cu inscripția „instituție capturată”.

Sandu a menționat că „BNM este o instituție de stat aflată sub controlul regimului criminal, care a permis furtul secolului, precum și „a participat la spălarea banilor murdari ai lui Plahotniuc”.

„În pofida numeroaselor solicitări ale cetăţenilor, guvernatorul actual al BNM, Sergiu Cioclea, nu vrea să facă public raportul complet al agenţiei de investigaţii Kroll. În loc să facă lumină în furtul miliardului, el practic îl protejează și face lobby pentru interesele lui Plahotniuc în sectorul bancar al țării”, a spus politicianul de opoziție.

„Am organizat acțiunea de protest pentru a reaminti conducerii BNM că trebuie să acționeze în interesul cetățenilor”, a spus Sandu.

Secretarul general al PAS, Igor Grosu, a menţionat că „Banca Națională trebuie să joace rol principal în sistemul bancar al Moldovei, reabilitându-l și reformându-l. Dar conducerea BNM a acceptat să continue politica de instituție controlată de regim, iar Sergiu Cioclea a devenit un adevărat angajat al lui Plahotniuc”.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.18 18:58 Ionut
    Ce pereche frumoasa!
  2. 2018.07.18 19:00 Stas
    Bravo, ei sunt partenerii adavarat!
  3. 2018.07.18 19:03 Nicolae
    Impreuna ei sunt in starea sa prelua puterea de la domnul Plahotniuc in Moldova.
  4. 2018.07.18 19:27 Feodora
    Ei doi au simpatie intre oameni simple, si asta conteaza mult, sper eu.
  5. 2018.07.18 19:28 Ambrosie
    Imi place ca ei sunt tineri, vesel si optimisti...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.