Finanţe

IFAD VA ACORDA MOLDOVEI $40 MIL. PENTRU REALIZAREA PROIECTELOR DE INVESTIȚII ÎN AGRICULTURĂ

18 septembrie, 2018

Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) va acorda Moldovei $40 mil. pentru realizarea proiectelor de investiții în agricultură.

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene au comunicat pentru INFOTAG că noul Program de oportunități strategice pentru Republica Moldova pentru anii 2019-2024 a fost aprobat la solicitarea Ambasadoarei Republicii Moldova în Italia, Stela Stîngaci, în cadrul celei de-a 124-a sesiuni a Consiliului Executiv al IFAD.

Noul Program este concentrat pe inovații, implicarea tinerilor, sporirea rezistenței la schimbările climatice, reducerea sărăciei în mediul rural.

De la demararea activităţii sale în Republica Moldova în 1999, IFAD a susținut şapte programe importante în valoare de peste $120 mil., de care au beneficiat peste 135 de mii de persoane din mediul rural. Republica Moldova se plasează printre primele zece state la capitolul eficienței implementării proiectelor IFAD dintre cele 113 state beneficiare.

În prezent, în țară funcţionează programul IFAD VI (2014-2020) cu un buget de $26,08 mil., care prevede stabilitatea economică și climatică în mediul rural, și IFAD VII (2017-2023), cu un buget de $23,7 mil. orientat spre stabilitatea generală a satelor.

IFAD oferă asistență tehnică, granturi cu o cotă obligatorie a beneficiarului, precum și împrumuturi preferenţiale pentru implementarea proiectelor în mediul rural. De asistenţă pot beneficia nu numai fermierii, ci și administrațiile locale care doresc să dezvolte infrastructura.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.18 10:23 Stas
    Prea mare birocratie pina chind primesti acesti banii de la dinsii!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.