Finanţe

BNM I-A PERMIS LUI OLEG VRORONIN SĂ-ŞI MAJOREZE COTA ÎN CAPITALUL FINCOMBANK PÂNĂ LA 50%

05 octombrie, 2018

Banca Naţională a Moldovei (BNM) i-a acţionarului FinComBank, Oleg Vroronin, care este fiul celui de-al treilea preşedinte al RM, Vladimir Voronin, să-şi majoreze cota în capitalul acestei bănci până la 50%. Tranzacţiile desfăşurate la Bursa de Valori sunt efectuate în cadrul "aprobării prealabile deţinute".

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al FinComBank, Oleg Voronin este unul dintre cei cinci fondatori ai băncii, iar din anul 2010 este preşedintele Consiliului de administrare al băncii.

"FinComBank este banca cu capital majoritar autohton şi acest fapt ne bucură şi ne impulsionează să depunem în continuare toate eforturile necesare ca să valorificăm potenţialul investiţional autohton în beneficiul dezvoltării economice a ţării", a declarat Victor Hvorostovschii, Preşedintele Comitetului de Conducere al FinComBank.

INFOTAG precizează: FinComBank a fost înfiinţată în anul 1993 şi oferă un spectru larg de servicii bancare întreprinderilor micro, mici şi mijlocii, precum şi persoanelor fizice. Pe parcursul mai multor ani, banca are o colaborare de succes cu Banca Mondială, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (European Fund for Southeast Europe), Corporaţia pentru investiţii străine private (Overseas Private Investment Corporation (OPIC).

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.07 14:06 Elena
    Oleg Voronin nu sa neme ca lumea sa socota ca el este oligarh?
  2. 2018.10.07 14:11 Grigore
    De ce dl Cioclea nu intreaba de unde dl Voronin e bani pentru cumpararea actiuni noi, de la tata?
  3. 2018.10.07 14:12 David
    Chindva Oleg Voronin a fost prieten cu dl Plahotniuc, da acum, chind Plahotniuc este persona nemar unu in Moldova, ei inca mai sunt prieten?
  4. 2018.10.08 09:16 Vano
    Este principal ca FinComBank are cea mai calitativ portofoliu? asta inseamna mult.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.